ZBOG JEDNE GREŠKE PESTICIDI JOŠ DUŽE OSTAJU NA VOĆU! Breskve i nektarine se samo ovako peru!
Evo kako da skinete pesticide sa voća koje je tek stiglo - breskve i nektarine mogu zadržati ove hemijske supstance ako ne pazite!
Voće i povrće u Srbiji, čak i na pijacama, može biti prekriveno pesticidima. Evo kako se skidaju pesticidi sa omiljenih letnjih voćki!
Sezona je lubenice, zdravih bobica ali i omiljenih narandžastih voćki koje jedemo sveže, stavljamo ih u kolače ili od njih pravimo džem.
Breskve imaju sitno "paperje" po površini zbog kojih ih mnogi revnosno peru, da bi bile sličnije kajsijama.
Ali tu prave grešku - breskve isprskane pesticidima treba prati pažljivo, samo rukama, bez korišćenja kuhinjske četkice. Ona će skinuti "paperje" ali će oštetiti i tanku koru voća ispod njega, i na taj način pesticide sa površine ugurati u površinski sloj sočnog ploda.
Nektarine je najbolje prati u rastvoru sode bikarbone, koja je moćan saveznik u borbi protiv bakterija, bacila i pesticida. Pomešajte sodu i vodu i ostavite nektarine da se natapaju najmanje 12 minuta. Potom ih dobro isperite i obrišite ubrusom.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)