(RECEPT) KINESKE PALAČINKE SA MLADIM LUKOM: Vaše novo omiljeno jelo! HRSKAVO, A SOČNO

Autor:

Lifestyle

05.03.2021

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Palačinke sa mladim lukom mogu biti savršeno rešenje za vikend uživanje ili lagani ručak. Ideja je da palačinke budu hrskave spolja, a sočne iznutra.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sveukupno vreme pripreme je malo više od sat vremena, a navedene količine predviđene su za 4 palačinke obima oko 20 centimetara, a vi ih dozirajte po potrebi.

Za pripremu ovog preukusnog specijaliteta potrebno vam je:

Testo

  • 300 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 195 ml tople vode
  • Pasta
  • 35 g brašna
  • jedna i po kašičica soli
  • 4 kašike ulja
  • 2 mlada luka, sitno seckana

Sos

  • 1 kašika sirćeta
  • 1 kašika blagog soja sosa
  • 1 kašičica kristal šećera
  • 1 čen belog luka, sitno seckan
  • parče đumbira oko 3 cm, oljušten i isečen na trakice

Fil

  • Neutralno ulje (od semena grožđa ili slično) za podmazivanje i prženje
  • 2 kašičice svinjske masti (opciono)
  • 3 mlada luka, sitno seckana
Foto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Priprema:

U velikoj činiji pomešajte brašno i so. Polako sipajte vodu, sve vreme mešajući, sve dok se ne dobije testo koje je glatko i sjajno i koje se polako odvaja od ivice posude. Mesite 15 minuta ručno ili 7 do 10 minuta u mikseru. Po potrebi dodajte malo brašna ili malo vode u testo. Prekrijte plastičnom folijom i ostavite da stoji na sobnoj temperaturi oko jednog sata, ili do jednog dana u frižideru.

U maloj činiji pomešajte brašno i so i ostavite sa strane. Tiganj zagrejte na srednju temperaturu i sipajte biljno ulje. Iseckajte mladi luk i dodajte ga u tiganj. Pržite dok ne postane zlatnožut, oko 5 do 7 minuta. Izvadite luk iz ulja, a ulje sipajte u činiju sa brašnom i solju i mešajte dok ne dobijete pastu.

U maloj činiji pomešajte sirće, soja sos, šećer, beli luk i đumbir i ostavite sos po strani.

Testo podelite na četiri jednaka dela i potom svaki pojedinačno oblikujte rukama i razvaljajte pomoću oklagije. Napravite pravougaonike dimenzije oko 30 x 10 cm kako biste u testo dodali pastu i mladi luk. Presavijte testo na trećine kao što biste učinili sa pismom i potom zarolajte u oblik valjka. Postavite ga uspravno i polako pritisnite rukom tako da na kraju dobijete kružni oblik, piše Citymagazine.

Razvaljajte u četiri kruga obima oko 20 cm. Zagrejte tiganj sa dve kašike ulja na srednju temperaturu i polako dodajte prvi disk, odnosno palačinku. Pržite oko 1 minuta na jednoj strani, potom malo smanjite temperaturu i pržite još 2 minuta sa poklopljenim tiganjem dok donja strana ne dobije zlatnu boju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Okrenite palačinku na drugu stranu i pržite još 2 minuta sa poklopcem. Sklonite poklopac, povećajte malo temperaturu i pržite još 2 minuta. Poslužite tople, sa sosom za umakanje sa strane.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading