(RECEPT) KINESKE PALAČINKE SA MLADIM LUKOM: Vaše novo omiljeno jelo! HRSKAVO, A SOČNO
Palačinke sa mladim lukom mogu biti savršeno rešenje za vikend uživanje ili lagani ručak. Ideja je da palačinke budu hrskave spolja, a sočne iznutra.
Sveukupno vreme pripreme je malo više od sat vremena, a navedene količine predviđene su za 4 palačinke obima oko 20 centimetara, a vi ih dozirajte po potrebi.
Za pripremu ovog preukusnog specijaliteta potrebno vam je:
Testo
- 300 g brašna
- 1 kašičica soli
- 195 ml tople vode
- Pasta
- 35 g brašna
- jedna i po kašičica soli
- 4 kašike ulja
- 2 mlada luka, sitno seckana
Sos
- 1 kašika sirćeta
- 1 kašika blagog soja sosa
- 1 kašičica kristal šećera
- 1 čen belog luka, sitno seckan
- parče đumbira oko 3 cm, oljušten i isečen na trakice
Fil
- Neutralno ulje (od semena grožđa ili slično) za podmazivanje i prženje
- 2 kašičice svinjske masti (opciono)
- 3 mlada luka, sitno seckana
Priprema:
U velikoj činiji pomešajte brašno i so. Polako sipajte vodu, sve vreme mešajući, sve dok se ne dobije testo koje je glatko i sjajno i koje se polako odvaja od ivice posude. Mesite 15 minuta ručno ili 7 do 10 minuta u mikseru. Po potrebi dodajte malo brašna ili malo vode u testo. Prekrijte plastičnom folijom i ostavite da stoji na sobnoj temperaturi oko jednog sata, ili do jednog dana u frižideru.
U maloj činiji pomešajte brašno i so i ostavite sa strane. Tiganj zagrejte na srednju temperaturu i sipajte biljno ulje. Iseckajte mladi luk i dodajte ga u tiganj. Pržite dok ne postane zlatnožut, oko 5 do 7 minuta. Izvadite luk iz ulja, a ulje sipajte u činiju sa brašnom i solju i mešajte dok ne dobijete pastu.
U maloj činiji pomešajte sirće, soja sos, šećer, beli luk i đumbir i ostavite sos po strani.
Testo podelite na četiri jednaka dela i potom svaki pojedinačno oblikujte rukama i razvaljajte pomoću oklagije. Napravite pravougaonike dimenzije oko 30 x 10 cm kako biste u testo dodali pastu i mladi luk. Presavijte testo na trećine kao što biste učinili sa pismom i potom zarolajte u oblik valjka. Postavite ga uspravno i polako pritisnite rukom tako da na kraju dobijete kružni oblik, piše Citymagazine.
Razvaljajte u četiri kruga obima oko 20 cm. Zagrejte tiganj sa dve kašike ulja na srednju temperaturu i polako dodajte prvi disk, odnosno palačinku. Pržite oko 1 minuta na jednoj strani, potom malo smanjite temperaturu i pržite još 2 minuta sa poklopljenim tiganjem dok donja strana ne dobije zlatnu boju.
Okrenite palačinku na drugu stranu i pržite još 2 minuta sa poklopcem. Sklonite poklopac, povećajte malo temperaturu i pržite još 2 minuta. Poslužite tople, sa sosom za umakanje sa strane.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)