RECEPT KOJI STE ČEKALI: Evo kako se pravi UŽIČKA KOMPLET LEPINJA!
U zavisnosti od toga za koliko osoba spremate, toliko će vam lepinja biti potrebno.
U zavisnosti od toga za koliko osoba spremate, toliko će vam lepinja biti potrebno.
Lepinju isecite tako da odvojite manji gornji deo koji će služiti kao poklopac. Donji deo lepinje namažite kajmakom i nožem je probušite na nekoliko mesta. Zatim razbijte jedno jaje i lagano ga razmutite po lepinji, piše "Telegraf".
Tepsiju namažite sa malo ulja, stavite lepinju i njen poklopac, i ostavite da se peče oko desetak minuta.
Prebacite vruću lepinju na tanjir, na donji deo lepinje sipajte ugrejan jagnjeći ili praseći pretop (Užičani kažu da je najbolje koristiti kombinaciju), pa vrh poklopca lepinje umačite u sredinu donjeg dela lepinje i uživajte!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)