(RECEPT) UKUS ZA PAMĆENJE: Svi volimo kuvano vino, ali da li ste probali KUVANI DŽIN?
Kuvano vino je jedan od najpoznatijih i najomiljenijih napitaka, naročiti u sezoni praznika.
Osim kuvanog vina, u poslednje vreme sve je popularniji i kuvani džin, a pronašli smo super recept kojim možete iznenaditi ukućane i kod kuće uživati u ovom popularnom napitku.
Odličan je za ljubitelje džin-tonika, a lako se priprema kod kuće. Nema ni dodatka šećera, a samim tim ima i manje kalorija. Za pripremu ovog napitka potrebni su vam sastojci koje možda imate i kod kuće - džin, sok od jabuke, med i začini, poput cimeta, karanfilić, đumbira i zvezdastog anisa.
Možete napraviti i tamniju verziju kuvanog džina, u koji ćete dodati sok od grožđa ili crne ribizle, umesto soka od jabuke. Takođe, ako želite ukusom malo "žešću" verziju, možete dodati i tonik s ukusom đumbira.
Sastojci:
- 25 ml džina
- 200 ml soka od jabuke
- kašika meda, cimet, karanfilić, đumbir, zvezdani anis
Priprema:
Zagrejte prirodni sok od jabuke s jednom kašikom meda i začinima po želji. Ako dodajete tonik, dodajte ga u ovoj fazi, samo onda smanjite "prepolovite" količinu soka od jabuke.
Kada proključa, ugasite plamen, a zatim dodajte džin i promešajte. Možete dodati i nekoliko krišaka jabuke dok je džin vruć za još jači ukus.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)