(RECEPT) SARMICE OD BLITVE U SOSU OD PARADAJZA: U umak se dodaje još jedan sastojak koji daje poseban šmek!

Autor: Republika

Lifestyle

07.11.2020

23:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lagano, preukusno jelo...

RepublikaFoto: Photo by Monika Grabkowska on Unsplash
Foto: Ilustracija

Sastojci:

  • 2-3 veze sveže blitve
  • 150 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 kašika pirinča
  • 1 jaje
  • 1 kašika mlevene paprike
  • 150 g sitnog sira
  • 1 dl soka od paradajza
  • 50 ml kečapa
  • 1dl kisele pavlake
  •  so, biber, bosiljak

Priprema

Blitvu oprati i odseći debele delove i drške. U šerpu staviti vodu da provri, pa spustiti listove blitve i kratko ih blanširati, a drške skuvati, i sve dobro ocediti. Iseckati crni luk, izrendati šargarepu i izgnječiti beli luk ili ga sitno naseckati. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati mleveno meso i šargarepu i prodinstati. Zatim dodati beli luk i pirinač, iseckane skuvane drške, so, biber i alevu papriku. Sve to još malo upržiti, pa skloniti s vatre. U posebnoj posudi umutiti jaja, pavlaku, sitni i rendani kačkavalj i sve to sjediniti s mesom. Preklopiti dva lista dopola, pa na svaki staviti po kašiku smese i uviti sarmicu. U šerpici pomešati sok od paradajza, kečap i bosiljak, pa sve staviti na vatru da prokuva i presuti u vatrostalnu posudu. Odozgo poređati sarmice. Preliti ih jajetom i preko toga narendati još malo sira i peći na 200 stepeni oko 35 minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading