(RECEPT) IDEALAN PORODIČNI RUČAK: Svinjska rebra sa krompirom
Ovo je odličan recept za ručak vikendom, kada je porodica na okupu...
Sastojci:
- 1kg svinjskih rebara
- 1 čaša belog vina
- 2 kašike putera
- 6 krupnih krompira
- 1 kašičica belog luka u prahu so i biber
- 1/2 kašičice slatke aleve paprike
- Za preliv:
- 4 kašike kečapa
- 2 kašike balsamiko sirćeta
- 1 kašika meda
- 1/2 kašičice origana
- 1/2 kašičice ljute aleve paprike
- so
Priprema:
Utrljajte so i slatku alevu papriku u rebra i prelijte belim vinom pa ostavite da se mariniraju barem 2 sata u frižideru.
Složite rebra u pleh i na svaki komad stavite malo putera. Pecite oko 45 minuta, na temperaturi od 160C stepeni.
Na pola pečenja, okrenite rebra.
Oljuštite krompir i isecite na četvrtine po dužini pa ih do pola obarite u posoljenoj vodi.
Ocedite vodu, dodajte krompirima malo putera i beli luk u prahu.
Promešajte i ostavite na toplom par minuta.
Pojačajte temperaturu rerne na 180C stepeni, dodajte krompir uz meso i pecite narednih desetak minuta.
U šerpici pomešajte sastojke za preliv, razmutite ih na tihoj vatri.
Prelijte meso i pecite još desetak minuta, dodatno okrećući komade da uhvate preliv sa svih strana.
Servirajte vruće.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)