TAKO SOČNE DA ĆETE ŽELETI JOŠ: Najjednostavniji i najbrži recept za PUNJENE PAPRIKE!
Donosimo vam tradicionalni i jednostavni recept za punjene paprike začiju pripremu vam treba 30 minuta.
Punjene paprike se obično prave od babura, ali trenutno se na pijaci mogu kupiti slatke crvene šilje i kurtovke. Probajte ovaj recept sa tim paprikama, jer nas babure čekaju čitave zime.
Sastojci:
- 1 crni luk
- 6 paprika (4 babure)
- 4 veća paradajza
- 300 grama mlevenog mesa
- šoljica piniča
- kašika crvene paprike
- biber, so
Priprema:
Najukusnije su paprike kada je mleveno meso mešano - svinjsko i juneće. Crni luk se očisti, iseče i izdinsta. Meso se doda i isprži sa začinima. Kada promeni boju dodaju se pirinač i crvena paprika.
Dok se meso dinsta očiste se paprike. U istoj šerpi mogu da se kuvaju i punjene tikvice, jer je tako jelo ukusnije.
Izdinstanim mesom i pirinčem se napune paprike i svaka se zatvori parčetom paradajza, poput kapice. Paprike se ređaju u šerpi i preostali paradajz se "ugura" između paprika i tikvica. Izmešu paprika se sipa kašičica suvog začina, a neke domaćice dodaju i kašičicu šećera, jer je paradajz kiseo.
Paprike se zaliju šoljom vode i sačeka se da provriju i otpuste svoju tečnost, pa se tek onda, ukoliko je potrebno doda voda. Uvek se dodaje topla voda.
Paprike se kuvaju dok ne omeknu, oko 45 minuta. Čim jelo provri smanji se vatra na pola. Ovaj isti recept važi i za babure.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)