(RECEPT) Spremite savršen GASPAČO za samo 15 minuta
Gaspačo je hladna supa od paradajza, a korene vuče iz Španije i Portugala.
Ovo jelo je toliko neodoljivo, da kada ga jednom okusite nećete moći da se zasitite.
Gaspačo obiluje zdravim namirnicama, ima malo kalorija, pa se preporučuje brojnim dijetama.
POTREBNI SASTOJCI ZA 4 PORCIJE:
2 kg paradajza, iseckanog na sitnije komade
1 crvena paprika, iseckana na sitnije komade
1 veći krastavac, oljušten i iseckan na sitnije komade
1 češanj belog luka
1 glavica crveng luka, vrlo sitno iseckanog
4 kašičice usitnjenog bosiljka
so i biber
4 čeri paradajza, iseckana na sitnije komade
2 kašike extra devičanskog maslinovog ulja
PRIPREMA:
U blender staviti paradajz, crvenu papiruku, krastavac, beli luk, polovinu crveng luka i polovinu bosiljka. Miksati sastojke dok se ne dobije ujednačena smesa, piše Pure Wow.
Dodati potom so i biber po želji.
Gaspačo sipati u tanjire za posluživanje i ukrasiti preostalim lukom i bosiljkom, kao i čeri paradajzom i maslinovim uljem.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)