(RECEPT) Ne može ukusnije: Spremite SATARAŠ po recepturi naših baka!
Donosimo vam recept za jednostavnu pripremu ukusnog sataraša.
Ovo jelo je omiljeno na tanjirima širom Srbije, a verujemo da će spremljeno po ovoj recepturi oduševiti svakoga već na prvi zalogaj.
Sastojci:
500 g paprike
500 g paradajza
glavica crnog luka
5 kašika ulja
kašičica šećera
so
biber
biljni začin
Priprema:
Papriku očistiti i iseći na kockice, a luk na listiće. Paradajz oljuštiti i iseći na kriške. U većem tiganju na zagrejanom ulju prodinstati luk, dodati šećer, pa isečenu papriku. Kad paprika omekša, umešati paradajz i biljni začin, pa nastaviti dinstanje dok sva tečnost ne ispari. Na kraju dodati so i biber po ukusu. Poslužiti kao toplo predjelo ili glavno jelo uz razne priloge.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)