(RECEPT) NAPRAVITE DOMAĆI KEČAP! Sto puta je bolji od kupovnog
Zašto ne biste probali da napravite sami kod kuće?
Odličan je!
SASTOJCI:
6 kg paradajza
5 većih babura
2 srednja patlidžana
2 kašike šećera
1/2 šoljice sirćeta
1 veza lišća peršuna
malo celera
2 kašike soli
1 malu glavicu propasiranog belog luka
1 kašičicu cimeta
nekoliko karanfilića
malo origana
1/2 kesice konzervansa
malo bibera
po ukusu ljute paprike
PRIPREMA:
Skuvajte paradajz. Posebno skuvajte seckani luk, paprika i patlidžan.
Kada je kuvano sve sameljite na mašinu za paradajz. Sipajte u šerpu, dodajte šećer, sirće, seckani peršun i celer. Kuvajte da bude gusto kao pekmez.
Onda dodajte so, beli luk, cimet, karanfilić, oregano, konzervans, biber i ljutu paprika po ukusu. Sve dobro promešajta pa još malo kuvajte.
Sipajte u tegle pa zapecite u rerni. Ohlađene povežite.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)