GENIJALAN TRIK: Oljuštite kobasicu u jednom potezu!
Suva kobasica spada među tražene prerađevine koje su u mnogim domovima redovno na trpezi. Međutim, nije uvek lako skinuti njen iritantni omot. Koliko god da se trudimo, ne uspevamo, a pritom se nerviramo.
Stoga, donosimo vam jedan trik koji će vam skratiti muke.
Jednostavno stavite je kratko pod mlaz vruće vode. Toplota će opustiti opnu i glatko ćete je skinuti sa kobasice.
Na šta da obratite pažnju kod kupovine?
Kao prvo, ako je površina kobasice ili salame lepljiva, a ne glatka i sjajna, nemojte je kupovati. Promena boje na rubovima u tamniju, sivkastu ili zelenkastu pokazuje da je reč o proizvodu koji nije svež ili nije dobro skladištena, te postoji mogućnost da je počela da se kvari.
Takođe, ako odlučite da kobasice stavite u duboko zamrzavanje, imajte na umu da ih tamo ne bi trebalo držati duže od dva meseca jer će izgubiti na kvalitetu ukusa i teksturi.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)