Spremite kuvani paradajz po receptu naših baka: Vrhunski ukus bez trunke konzervansa!
Donosimo vam recept za starinski način pripreme zimnice, odnosno zdrav i ukus sok od paradajza bez upotrebe konzervansa.
Sastojci:
- 6 kg paradajza (pre čišćenja)
- 2 kašike soli
- 4 kašike šećera
- crni luk i ljute papričice
- celer - sve po ukusu
Priprema:
Paradajz dobro operite, te očistite i isecite na komade.
Sameljite i mašinicom za mlevenje paradajza i procedite u specijalnoj cedaljki.
Sipajte u šerpu, dodajte so i šećer i kuvajte.
Kad provri, kuvajte još 10-15 minuta.
Flaše zagrejte u rerni, 10 minuta na 100 Celzijusa.
Vruć paradajz sipajte u vruće flaše.
Na svaku flašu stavite parče celofana potopljeno u alkohol ili rakiju, stegnite gumicom i stavite zatvarač.
Flaše uvijte u peškir i ostavite 24 sata da se tako ohlade.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)