Spremite omiljeni ručak na drugačiji način: Recept za preukusnu MUSAKU BEZ MESA
Donosimo vam predlog za preukusan obrok!

Musaka je jedno od omiljenih srpskih jela. Međutim, da li ste probali varijantu bez mesa?
Ovaj recept je idealan i za sve ljubitelje hrono ishrane.
Sastojci:
2 patlidžana
4 paradajza
2 čena belog luka
2 pečene paprike
rendani sir
so
biber
origano
Foto: pixabay.com
Priprema:
Paradajz držati u vreloj vodi nekoliko minuta, pa ga oljuštiti.
Iseckati ga i u šerpi prodinstati dok višak vode ne ispari.
Dodati so, dosta bibera i origano, kao i beli luk.
Uključiti rernu na 220 stepeni.
Patlidžan oprati, iseći uzduž na kriške, kriške poređati na papir za pečenje, pa preliti uljem i kratko zapeći u zagrejanoj rerni.
U vatrostalnu posudu premazanu uljem ređati red patlidžana, red ukuvanog paradajza, red patlidžana, red ispečene i oljuštene paprike. Završiti slojem paradajza.
Preliti sa malo maslinovog ulja i rendanog sira.
Peći na 200 stepeni dok se ne zapeče.
Savet plus: Poslužiti uz ribu i pire od karfiola.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)