Spremite omiljeni ručak na drugačiji način: Recept za preukusnu MUSAKU BEZ MESA

Autor:

Lifestyle

24.08.2020

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Donosimo vam predlog za preukusan obrok!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Musaka je jedno od omiljenih srpskih jela. Međutim, da li ste probali varijantu bez mesa?

Ovaj recept je idealan i za sve ljubitelje hrono ishrane.

Sastojci:

2 patlidžana

4 paradajza

2 čena belog luka

2 pečene paprike

rendani sir

so

biber

origano

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Priprema:

Paradajz držati u vreloj vodi nekoliko minuta, pa ga oljuštiti.

Iseckati ga i u šerpi prodinstati dok višak vode ne ispari.

Dodati so, dosta bibera i origano, kao i beli luk.

Uključiti rernu na 220 stepeni.

Patlidžan oprati, iseći uzduž na kriške, kriške poređati na papir za pečenje, pa preliti uljem i kratko zapeći u zagrejanoj rerni.

U vatrostalnu posudu premazanu uljem ređati red patlidžana, red ukuvanog paradajza, red patlidžana, red ispečene i oljuštene paprike. Završiti slojem paradajza.

Preliti sa malo maslinovog ulja i rendanog sira.

 

 

Peći na 200 stepeni dok se ne zapeče.

Savet plus:  Poslužiti uz ribu i pire od karfiola.

Prijatno!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading