(RECEPT) Plazma tart sa belom čokoladom i brusnicom
Egzotični dezert koji se vrlo lako sprema.

Sastojci:
300 g Mlevene Plazme
80 ml mleka
Fil:
400 g bele čokolade
200 ml slatke pavlake
100 g seckane brusnice
Priprema:
U posusu za mešanje dodamo mlevenu plazmu i prethodno otopljen maslac. Špatulom sjedimo masu i dodamo mleko.
U kalup za tart koji smo obložili pek papirom prespemo smesu za koru. Rukom utapkamo koru i formiramo podlogu za tart. Ostavimo u zamrzivaču 10-15 minuta da se podloga ohladi.
U činiju za mućenje dodamo otopljenu belu čokoladu i slatku pavlaku. Špatulom mutimo dok se lepo je sjedine sastojci.
U fil dodamo brusnicu koju smo prethodno ustinili u seckalici.
Kada smo sve lepo sjedinili, fil sipamo preko kore. Poravnamo površinu tarta špatulom i ostavimo da se tart ohladi. Dobro ohlađen tart sečemo na trouglove i uživamo u prelepom ukusu. Prijatno.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)