Pogačice sa čvarcima neodoljivog ukusa: Uz jedan trik, biće bolje nego iz najbolje pekare
Za domaćice koje vole da mese, ovaj recept za pogačiće će im dobro doći!
Sastojci:
1/2 kg samlevenih čvaraka
1/2 kg brašna
2 žumanceta
3 kašike belog vina
1 kvasac
so
jaje za premazivanje
Priprema:
1. Kvasac rastopite u malo mleka i pustite da se diže 15 do 20 minuta. Zatim zamesite testo od svih sastojaka i pustite da odstoji oko pola sata.
2. Na radnoj površini razvaljajte testo, pa ga presavijte: levu stranu nadesno, desnu nalevo, donji kraj gore i gornji kraj dole. Tako uradite tri puta, s tim da testo između savijanja miruje po 15 minuta.
3. Četvrti put razvaljajte testo na debljinu palca i manjom čašom vadite pogačice. Odozgo ih oštrim nožem zarežite uzduž i popreko da dobijete mrežicu, premažite ih jajetom i pecite oko 25 minuta na 180 stepeni.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)