Recept koji ruši internet: Svi ga zovu "pomfrit koji ne goji" i neverovatno je ukusan
Svi vole da jedu pomfrit. Međutim, uživanje u hrskavim zalogajima krompira uvek remeti misao o kalorijama i masnoći koja se unosi. Ali ne brinite, postoji odlična zamena koja će zadovoljiti i najzagriženije ljubitelje štapića od krompira.
Reč je o štapićima od tikvica koji se lako pripremaju i koji je osvojio brojne pozitivne kritike na internetu.
Sastojci:
30 g brašna
1 kašičica soli
pola kašičice origana
malo mlevenog crnog bibera
3 belanca
80 g parmezana
100 g prezli
500 g tikvica
Priprema:
Pleh prekrijte papirom za pečenje i zagrejte rernu na 220 stepeni. Isecite tikvice na tanke prutiće. Pomešajte brašno, kukuruzni skrob, so, origano i biber. U drugu posudu stavite belanca, a u treću parmezan i prezle. Štapiće tikvice uvaljajte u brašno, zatim u belanca pa u mešavinu sira i prezli. Položite tikvice na pleh i pustite da odstoje na sobnoj temperaturi 15 minuta. Pecite 18-20 minuta i okrenite ih jednom u toku pečenja.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)