(RECEPT) Evo kako da napravite veganski majonez
Znamo da je majonez pun masti i nije baš najzdraviji izbor, zato smo pripremili za vas veganski recept tako da svako može uživati u njegovom ukusu!
U tradicionalnom majonezu naći ćete jaja, tačnije žumance. Vegani koji ne jedu životinjske proizvode recept su patentirali bez upotrebe jaja. Oni su jaja zamenili akvafabom. Akvafaba je tečnost veoma ekonomična i pristupačna zamena za jaja u svim receptima koja se dobija kuvanjem mahunarki.
Sastojci
60 ml akvafabija (možemo napraviti humus)
½ kašike senfa
½ kašičice soli
1 kašika limunovog soka
1 kašika jabukovog sirćeta
1 kašika sirupa agave ili bilo kojeg zaslađivača
¾ šolje ulja, npr. uljana repica
po izboru biber
Način pripreme:
U visoku i usku posudu sipajte akvafabe, sirće, limunov sok, so, sirup agave i senf. Na kraju ulijte ulje. Mutite sve dok se ne formira tečna i baršunasta kremasta smesa.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)