(RECEPT) Iskoristite stari hleb: Napravite preukusne bruskete, istovremeno hrskave i sočne!
Brusketi su jedno od omiljenih italijanskih predjela, a savršeni su kao užina ili lagani obrok.
Brusketi se mogu praviti sa najrazličitijim namirnicama. Pritom, osnova za sve je potpuno identična – prepečen ili istostiran hleb. Prelivi i dodaci su različiti i možete ih kombinovati po sopstvenom ukusu.
Sastojci:
kriške hleba po želji (u ovom slučaju francuski hleb)
150 g konzerviranog graška,
8 mini paradajza,
2 čenja belog luka,
3 kašike maslinovog ulja,
2 kašičice limunovog soka,
2 kašike vinskog sirćeta,
so,
biber
Priprema:
1. Prepolovite paradajz, stavite ih u činiju, posolite i ostavite da odstoje. Dodajte maslinovo ulje i beli luk, pa promešajte. Umešajte grašak, sirće, limunov sok i biber pa sve lagano promešajte.
2. Francuski hleb po dužini presecite na tri dela, pa svaki uzdužno prepolovite. Grilujte na tiganju do zlatno-smeđe boje.
3. Svaku krišku namažite belim lukom, poprskajte maslinovim uljem i dodajte sos od graška.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)