(RECEPT) Tart sa šumskim voćem! Traje kratko, ali je preukusan
Preukusan tart sa šumskim voćem, svideće vam se sigurno...

Pokušajte da ga ne pojedete za jedan dan.
Nema šanse da će doživeti jutro!
SASTOJCI:limun 390 g brašna 260 g maslaca so 120 g šećera 130 g šećera u prahu 500 g šumskog voća 10 kom. vanilin šećera 1 jaje |
PRIPREMA:U veću posudu stavite brašno, maslac, šećer u prahu, rendanu limunovu koru, žumance, vanilin šećer i so. Rukama umesite prhko testo, uvijte ga u foliju i stavite u frižider na dva sata. Ohlađeno testo razvijte na debljinu od oko 0,5 cm, te isecite krug prečnika posude u kojoj ćete peći tart. Od preostalog testa napravite trake širine 1 cm. |
Modlu za tart premažite maslacem, potom u nju stavite testo i probodite ga viljuškom na nekoliko mesta. U šerpu stavite vodu, šumsko voće i šećer, te kuvajte na tihoj vatri oko pet-šest minuta (sve vreme mešajući), dok se šećer ne rastopi i ne pretvori u sirup.
Tart nafilujte ohlađenim voćem u sirupu. Od traka testa napravite mrežu na tartu. Kolač pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.
Pre serviranja ukrasite tart šaćerom u prahu koji daje sjajan kontrast između zlatne kore i šumskog voća.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)