(RECEPT) Raspametite ukućane "viršla ražnjićima": Toliko ukusno, da će tražiti duplu porciju!
Volite da se igrate sa hranom, rado isprobavate nove recepte, a naročito uživate kad vaše ukućane okupite za trpezom? Imamo idealan predlog za vas!

Donosimo vam recept za pripremu "viršla ražnjića" kojima možete obradovati svoje najmilije za doručak ili večeru.
Recept je količinski namenjen za 4 osobe.
Potrebno vam je:
- 2 paketa viršli
- 2 lista lisnatog testa
- 1 jaje
- so
Vreme pripreme: 10-ak minuta
Vreme pečenja: 10-15 minuta
Temperatura pećnice: 200C
Način pripreme:
Zagrejte rernu na 200C.
Nasecite viršle na šnitice debljine oko 1 cm.
Foto: pixabay.com
Razvučeno lisnato testo isecite na trake debljine 1,5-2 cm.
Pobodite kraj trake lisnatog testa na čačkalicu za ražnjiće pa zatim komad viršle, ponovo lisnato testo, pa viršlu i tako do kraja trake. Oko 5-6 komada viršle stane na 1 traku lisnatog testa na jedan štapić.
Foto: pixabay.com
Na masni papir na kalup rasporedite složene štapiće.
Svaki ražnjić premažite razmućenim i posoljenim jajetom.
Pecite ražnjiće u unapred zagrejanoj rerni na 200C, dok ne vidite da su lisnato i viršle pečeni.
Izvadite iz pećnice i odmah poslužite.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)