(RECEPT) Da pođe voda na usta: Sočne teleće šnicle u umaku od povrća!
Svi ljubitelji mesa sigurno će voleti i teleće šnicle pripremljene u umaku od povrća. Priprema jela je jednostavna, a ono što će vam jedino oduzeti vreme je seckanje povrća. Šnicle servirajte uz zelenu salatu i domaći hleb.
Teletina je jedno od onih vrsta mesa koje je zdravo jesti. Naime, bogata je vitaminom B koji pruža energiju telu i održava zdravlje metabolizma. Osim vitamina B sadrži i tiamin, riboflavin, niacin i panteotensku kiselinu.
Ono što je još bitnije u odnosu na druge vrste crvenog mesa, teletina je siromašna kalorijama, u samo 100 grama mesa ima 172 kalorije.
Sastojci koji će vam biti potrebni za ovo jelo:
- 4 teleće šnicle
- jedna zelena paprika
- jedna žuta paprika
- jedna crvena paprika
- jedan paradajz
- glavica ljubičastog luka
- glavica luka
- šargarepa
- so
- biber
- 2 kašike brašna
- ulje
- malo putera
- 200 ml paradajz sosa
Način pripreme:
Istucajte teleće šnicle. Posolite ih, pobiberite i uvaljajte brašno. U tiganj stavite malo ulja i kašiku putera. Kada se puter istopi, ispržite šnicle. Pazite da ih ne prepržite. Izvadite šnicle.
U dublji tiganj stavite ulje. Kada se zagreje, dodajte mu na kockice iseckane paprike, luk i šargarepu te posolite. Kada su paprike ispečene, dodajte paradajz sos. Promešajte i dodajte teleće šnicle. Snizite vatru, preklopite tiganj i ostavite 5 - 10 minuta da se kuva.
Servirajte uz zelenu salatu i domaći hleb.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)