Svi grešimo! Poznati kuvar otkrio ključnu stvar u pripremi ukusnog krompir pirea
Pire krompir mnogi vole jer se jednostavno priprema, a ukusan je. Međutim, i pored toga mnoge domaćice pogrešno pripremaju pire.

Poznati britanski kuvar Markus Vareing otkriva trikove uz pomoć kojih će vam uvek biti savršen.
Najvažnije je pravilno skuvati krompir.
Umesto da krompir ogulite, naseckajte ga na veće komade, kuvajte u vrućoj vodi da omekša. Ali vodite računa da su komadi krompira jednake veličine jer ako komade različite veličine bacite u vodu, manji će se prekuvati, a veći se neće dovoljno skuvati.
Iako mnogi misle da je to svejedno jer će ionako sve zgnječiti na kraju u pire – ali ako prekuvani krompiri upiju previše vode pire postaje vodenast.
Osim toga, nakon kuvanja treba ostaviti krumpir da odstoji pet minuta pre nego što ga zgnječite u pire.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)