BUHAMA PRETI KAZNA ZATVORA! Gradili nelegalno po Surčinu, pa dolijali

Autor:

Hronika

28.10.2024

16:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako su dobili rešenje o obustavi radova, nastavili s gradnjom.

BUHAMA PRETI KAZNA ZATVORA! Gradili nelegalno po Surčinu, pa dolijali

Foto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv tri lica - Nemanje, Novaka i Dragane Buhe, zbog građenja bez građevinske dozvole na teritoriji Surčina. 

 - Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je dana 28. 10. 2024. podnelo Trećem osnovnom sudu u Beogradu optužni predlog protiv okrivljenih N. B. (62), D. B. (rođena 54) i N. B. (35) iz Surčina zbog postojanja opravdane sumnje da su u vremenskom periodu od 2015. do 2020. na teritoriji GO Surčin izvršili ukupno pet krivičnih dela Građenje bez građevinske dozvole iz člana 219a Кrivičnog zakonika i jedno krivično delo Protivpravno zauzimanje zeljišta iz člana 218, stav dva, u vezi sa stavom jedan Кrivičnog zakonika - navode iz nadležnog tužilaštva.

Uprkos reakciji građevinske inspekcije Nikola Buha, je nastavio svoje nezakonite aktivnosti. 

- Okrivljenom N.B. se stavlja na teret da je u svojstvu investitora na dve katastarske parcele gradio dva objekta bez građevinske dozvole, što je konstatovano zapisnicima Odeljenja za građevinsku inspekciju, pa je, nakon što je doneto rešenje o obustavi i uklanjanju radova koji je lično primio, okrivljeni nastavio započetu gradnju objekta na jednoj parceli i iznad postojećeg prizemlja dogradio tri sprata, dok je okrivljena D.B. opravdano sumnjiva da je u koritu reke Save, u blizini Savskog mosta, protivpravno zauzela tuđe zemljište sa posebnom namenom koje je vlasništvo oštećene Republike Srbije i u svojstvu investitora na tuđem zemljištu gradila objekat bez građevinske dozvole, kao i da je u svojstvu investitora gradila objekat bez građevinske dozvole, pa je nakon donošenja rešenja o obustavi radova nastavila sa izvođenjem građevinskih radova ozidavši i objekat spratnosti PR+3, a što je konstatovano kontrolnim zapisnikom Odeljenja za građevinsku inspekciju. Okrivljenom N.B. se stavlja na teret da je u svojstvu investitora gradio objekat bez građevinske dozvole spratnosti PR+3+PК, ukupne neto površine 1417,06 m2 - navodi se.

Okrivljenima preti kazna zatvora, po predlogu nadležnog tužioca, kao i novčana nadoknada

 - Javni tužilac je predložio sudu da okrivljene oglasi krivima i da okrivljenom N.B. izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine i 4 (četiri) meseca i novčanu kaznu u iznosu od 1.000.000,00, da okrivljenoj D.B. izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine i 6 (šest) meseci i jedinstvenu novčanu kaznu u iznosu od 1.000.000,00, a da okrivljenom N.B. izrekne kaznu zatvora u trajanju od u trajanju od 6 (šest) meseci i novčanu kaznu u iznosu od 1.000.000,00 dinara - navodi se u saopštenju Tužilaštva. 

Podsećamo, pre mesec dana  Nikola Buha iz Surčina, uhapšen je nakon što je za njim bila izdata poternica zbog sumnje da je početkom marta izvršio brutalni napad na muškarca B.D. (35) i posekao ga po vratu i preponama.

Kako Republika tada pisala, protiv Buhe se vodi krivični postupak zbog krivičnog dela Teška telesna povreda.

- Imajući u vidu da je Nikola Buha bio nedostupan državnim organima, na predlog tužioca, sudija za prethodni postupak je doneo rešenje o raspisivanju poternice prema okrivljenom i određivanju pritvora, što je tek sada, posle sedam meseci realizovano i Buha se trenutno nalazi u pritvoru - kaže izvor Republike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading