PORODICA BLAŽIĆ JE BILA PUNA NASILJA, IMALI SU STRAST PREMA ORUŽJU I KRVI! Danas se nastavlja suđenje za nezapamćeni masakr u Duboni i Malom Orašju

Autor:

Hronika

27.09.2024

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Blažić je poznat kao nasilnik koji je već tri puta izvođen pred sud, napao je policajca, napao je komšiju, presekao mu je motornu testerom po ruci.

PORODICA BLAŽIĆ JE BILA PUNA NASILJA, IMALI SU STRAST PREMA ORUŽJU I KRVI! Danas se nastavlja suđenje za nezapamćeni masakr u Duboni i Malom Orašju

Foto: Tanjug/printskrin

U zgradi Specijalnog suda u Beogradu danas se nastavlja suđenje Urošu Blažiću povodom optužbi da je 4. maja prošle godine u selima Malo Orašje i Dubona ubio devet i ranio 12 osoba.

Republika

Foto: Tanjug

Suđenje Urošu Blažiću

Na jučerašnjem suđenju svedočili su jedan od ranjenih mladića i dvojica Blažićevih prijatelja – Nikola Mijačić, drug od prvog razreda osnovne škole i Viktor Đorđević, prijatelj s kojim se dopisivao neposredno pred masakr.

- Danas porodica Blažić, koja je imala status svedoka, deda Najdan Blažić, zatim majka Biljana Blažić, također i brat Marko Blažić i snajka Željana Blažić, nisu pristupili u ovom postupku, iako su bili uredno pozvani. Naime, na taj način su prekršili član 101 zakona o krivičnom postupku. S toga očekujem da će sud ih kazniti maksimalno kaznom do 150.000 dinara. Isto tako očekujem da će ih sud prinudno dovesti na saslušanje, jer oni moraju da dođu u sud - objašnjava za Blic advokat oštećenih, Stefan Stefanović, dodajući da oni imaju pravo da ne svedoče, ali moraju pistupiti sudu.

Republika

Foto: Tanjug

Advokat Stefan Stefanović

Advokat Stefanović ističe da je sramno to što pokušavaju da se opravdaju, a opšte je poznato da je to porodica u kojoj je oduvek bilo nasilja, i upotreba oružja im je bila bliska.

- Uroš Blažić je već duže vremena poznat kao nasilnik koji je već tri puta izvođen pred sud zbog krivičnih dela sa elementima nasilja i samo jednom je dobio sudski spor, napao je policajca, napao je komšiju, presekao mu je motornu testerom po ruci, bilo je još tu par incidenata. On ima to u svojoj krvi, u svom genu, naime ta porodica je poznata po tome da su pucali na slavljima, za Novu godinu. Uroš je pucao iz pištolja. Dakle, to je jedna porodica koja je bila puna nasilja, koja je imala strast prema oružju, prema krvi, prema nasilju, tako da nema tu nikakve priče oko steroida. Dakle, njihova odgovornost je apsolutna i sraman je način na koji su izabrali da se brane, gde su se najviše bazirali, kao da se ovde vodi postupak o nepravdi prema njihovoj porodici, a ne o monstruoznom zločinu. Tako da oni pokazuju uopšte stupanj besmisla. De facto, sa pravne strane ovo je možda i najlakše suđenje. Postoji mnogo dokaza, postoje svedoci, masovni ubica je priznao zločin, a opet zakonski ne može da dobije više od 20 godina robije. Apsolutno, nepravedno i apelujem opet, kao i mnogo puta do sada, zakon mora hitno da se promeni, da se ukine ta barijera, starosna granica za odgovornost, pogotovo kada su u pitanju najteži zločini. Ako nešto dobro može da izađe iz ovog postupka, to je upravo izmena zakona, da bi se predupredili sledeći zločin. Inače, mnogi ljudi su tempirane bombe. Zakon mora da prati život. Tako da mora da se promeni taj zakon. Apsolutno je nepravedno. Ne daj Bože, evo danas da neko učini masakr, isto da bude pobijeno toliko dece i opet bi dobio 20 godina. Znači, to je katastrofalno. Apelujemo na izvršnu vlast, na ministarstvo pravde i na zakonodavca da se promeni taj član zakona - objašnjava Stefanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading