UBILI "ŠKALJARCE" NA KRFU, PA ORGANIZOVALI ŽURKU NA STADIONU PARTIZANA! "Zvicer sve zapalio" - SLAVILI LIKVIDACIJU VATROMETOM OD 1.700 EVRA!

Autor:

Hronika

17.09.2024

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ovo je naša osveta!"

UBILI "ŠKALJARCE" NA KRFU, PA ORGANIZOVALI ŽURKU NA STADIONU PARTIZANA! "Zvicer sve zapalio" - SLAVILI LIKVIDACIJU VATROMETOM OD 1.700 EVRA!

Foto: Libertas/Printscreen, Tanjug, MUP RS

Nakon ubistva Alana Kožara i Damira Hadžića 23. jula 2020. na Krfu, pripadnici grupe Veljka Belivuka organizovali su veliko slavlje na stadionu Partizana, uključujući vatromet, koji je, prema rečima okrivljenog-saradnika Srđana Lalića, plaćen 1.700 evra.

Belivuk je, zajedno sa saradnikom Nikolom Spasojevićem, učestvovao u potrazi za žrtvama u Grčkoj, ali se pre ubistva vratio u Beograd i direktno došao na stadion, kako su naveli Lalić i Spasojević u svojim iskazima. Njihova svedočenja su deo optužnice protiv organizovane kriminalne grupe na čijem čelu su Belivuk, Radoje Zvicer i Darko Šarić.

Foto: E Stock, MUP

Svedočenje Srđana Lalića

Slavlje u "bunkeru"

Lalić je otkrio da je, po Belivukovom nalogu, organizovao slavlje zajedno sa braćom Markom i Milošem Budimirom i još nekoliko osoba. Istog dana, Zvicer je na aplikaciji "Skaj" poslao fotografije sa stadiona na kojima su se videli zapaljene baklje i vatromet, uz poruku: "Sve sam zapalio – ulicu, Bg, tribinu. Svi slave. Ovo je osveta naša!"

Alan Kožar i Damir Hadžić su ubijeni nekoliko dana nakon što je Veljko Belivuk odustao od koordinacije njihove likvidacije. Ovo je izazvalo nezadovoljstvo kod Radoja Zvicera i Darka Šarića, jer je Belivuk sa sobom povukao i Nebojšu Jankovića, zvanog "Hel," koji je bio zadužen za oružje i potencijalno izvršenje ubistva.

Foto: youtube.comvijestionline/code3paris, Mup, Tanjug, Printscreen

Alan Kožar

Belivuk je odlučio da se povuče...

Prema optužnici, Marko Stanković, označen kao izvršilac zločina, obavestio je članove grupe putem aplikacije "Skaj" da je Belivuk odlučio da se povuče, te da Janković neće delovati bez njega. To je navelo Zvicera da kontaktira Nikolu Spasojevića i upita da li Stefan Andrejić može preuzeti koordinaciju akcije.

Zvicer je 18. jula prosledio glasovnu poruku Belivuka grupi, u kojoj je Belivuk rekao: "Brate, šalji molim te zamenu, ja ne mogu više. Ili me ubijte ili ću se ubiti." U poruci je Belivuk objasnio da mu je jedan od saradnika rekao da je situacija previše opasna, dok je gazda kuće u kojoj su boravili upozorio da su ih lokalni kriminalci pronašli. Takođe, Belivuk je istakao da mu se žena sprema da podnese papire za razvod. Zaključio je poruku time da je spreman da prihvati kaznu, ali da ne može više izdržati pritisak, napominjući da ne zna da li prolazi kroz nervni slom.

Foto: Ilustracija: Republika.rs,Starsport, E-Stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Spasojević je u svom iskazu naveo da mu je Belivuk tokom jedne šetnje rekao: "Eto, jedanput nešto ne učiniš, odmah ne valjaš," dok je dopisivanje sa Zvicerom bilo u toku. Nakon što je Spasojević obavestio Šarića o situaciji na Krfu, Šarić je odgovorio da je sramota što je Belivuk povukao jednog iz akcije i dodao: “Prepao se, neka ga. Nema sad svađa,” nakon čega su poslali Andrejića na Krf.

Pet dana kasnije, 23. jula, kako se navodi u optužnici, Miloš Jevrić, Dušan Jovanović, Marko Stanković i Filip Knežević su sačekali da Kožar i Hadžić uđu automobilom u dvorište iznajmljene kuće, te su iz dva škorpiona i dva pištolja ispalili na njih najmanje 34 metka, lišivši ih života.

(Srbija Danas)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading