NAPETO U SUDNICI, BELIVUK DRŽAO GOVOR DVA SATA! Poriče bilo kakvu krivicu, svi čekaju Miljkovićevu odbranu

Autor:

Hronika

09.09.2024

14:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbranu će iznositi i Srdjan Lalić, Nikola Spasojević i Bojan Hrvatin.

NAPETO U SUDNICI, BELIVUK DRŽAO GOVOR DVA SATA! Poriče bilo kakvu krivicu, svi čekaju Miljkovićevu odbranu

Foto: ST/Vladimir Lukić

14.53 - Belivuk izašao za govornicu

Sudija je potom pozvala optuženog Veljka Belivuka da izađe za govornicu i nastavi sa iznošenjem odbrane. Okružen sedmoricom stražara, on je stao za govornicu.

Belivuk: Prošli put sam rekao da imam još pola sata, ali imam utisak da pričam u prazno. Mislim da ne postoji veće u ovom sudu koje ne sme da izuzme Skaj materijal. Mi smo satima i danima objašnjavali ovde da je to nezakonit materijal, mi pričamo jedno, dobijemo odgovor na drugo. Čini mi se da pričamo sami sa sobom. Mi ne sporimo da je to stiglo, ali sporimo da je na zakonit način.

Belivuk je inače potpuno promenio lični opis i kosu skratio skoro skroz do glave.

14.51 - Karapandžić: Optužnicu jezički razumem, ali tužioca ništa ne razumem

Sudija Zorica Avramović pozvala je optuženog Borisa Karapandžića, protiv kog je postupak privremeno bio razdvojen da izađe za govornicu i kaže da li ima promene u ličnim podacija.

Karapandžić: Nema izmene.

Karapandžić se inače brani sa slobode, a od puštanja na slobodu više puta je bio u centru pažnje jer je sa povredama dolazio u Urgentni centar.

Sudija: Da li ste optužnicu razumeli?

Karapandžić: Optužnicu jezički razumem, ali nemam šta da priznam kada tužioca ništa ne razumem.

Advokat Ivana Ostojić, koja brani Karapandžića javila se za reč i rekla da je u odnosu na njenog klijenta jedino novo to što je postao student pravnog fakulteta

U Specijalni sud pristižu okrivljeni sa slobode. Danas je po planu da Veljko Belivuk nastavi da iznosi odbranu. Do sada je dva sata govorio poričući da je za bilo šta kriv, što su učinili i ostali optuženi.

Ostalo je da svoju odbranu iznese Marko Miljković , a nakon njega i okrivljeni saradnici, njih trojica Srdjan Lalić, Nikola Spasojević i Bojan Hrvatin.

14.44 - Belivuk, Miljković i svedoci saradnici uvedeni u sudnicu

U sudnicu su uvedeni i Belivuk i Miljković, kao i svedoci saradnici Srđan Lalić, Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević. Svedoci saradnici, inače, sede u delu sudnice u kom sede zastupnici oštećenih porodica, dok su optuženi u delu sudnice koja je staklom odvojena od sudnice i publike.

Sudsko veće ušlo je u sudnicu i počelo sa prozivkom tužioca, optuženih i njihovih advokata, kako bi potvrdila da su svi u sudnici, da bi suđenje moglo da se održi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading