U STANOVIMA KRILI 18 KILOGRAMA ČISTOG KOKAINA: Zanemeli pred tužiocem

Autor:

Hronika

31.08.2024

15:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola R. i Milan R. osumnjičeni su za krivično delo neoblašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga

U STANOVIMA KRILI 18 KILOGRAMA ČISTOG KOKAINA: Zanemeli pred tužiocem

Foto: abcnet.au printscreen

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušani su Nikola R. (41) i Milan R. (44) zbog sumnje da su neovlašćeno radi prodaje u stanovima na više lokacija držali ukupno 17.986,23 grama opojne droge kokain i 89,01 gram opojne droge kanabis.

Osumnjičeni su se na saslušanju branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenima odredi pritvor da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Na paketima oznake AMG i AXA

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Postoje osnovi sumnje da su Nikola R. i Milan R. 29. avgusta 2024. godine držali opojnu drogu kokain, upakovanu u pakete sa utisnutim oznakama AMG i AXA u stanovima na više lokacija u Beogradu.

U stanovima su pronađene i četiri elektronske vagice za precizno merenje, aparat za vakumiranje, kao i novac u iznosu od 21.000 dinara i 270 evra koji potiče od prodaje droge.

Više javno tužilaštvo u Beogradu pozdravlja izuzetnu posvećenost poslu i čestita pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova RS Uprave kriminalističke policije Službe za borbu protiv droga na ovoj uspešno izvedenoj akciji u kojoj je zaplenjena opojna droga kokain namenjena daljoj prodaji i sticanju imovinske koristi, a osumnjičeni lišeni slobode, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading