PROGUTAO SAM TVOJIH DEVET METAKA I PREŽIVEO, ALI TI PREŽIVETI NEĆEŠ! Žrtva se obratila Blažiću: Čekaću te...

Autor:

Hronika

23.08.2024

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mislio je da sam mrtav, pa je krenuo dalje, kaže Milomir Mijailović

PROGUTAO SAM TVOJIH DEVET METAKA I PREŽIVEO, ALI TI PREŽIVETI NEĆEŠ! Žrtva se obratila Blažiću: Čekaću te...

Foto: MUP Srbije, printscreen/youtube

Osam metaka je ispalio u mene, mislio je da sam mrtav“: Burno na suđenju za masakr u Duboni i Orašju, žrtva se obratila i Urošu Blažiću

Suđenje Urošu Blažiću, optuženom za masovno ubistvo u selima Dubona i Malo Orašje, i njegovom ocu Radiši, koji se tereti da je ilegalno držao oružje kojim je zločin počinjen, nastavlja se danas pred Višim sudom u Smederevu, ali u zgradi Specijalnog suda u Beogradu. Na prethodnim ročištima su Blažići izneli odbranu, a saslušan je i deo oštećenih i svedoka.

Oštećeni Milomir Mijailović za govornicom

U sudnici Specijalnog suda trenutno svedoči Milomir Mijailović, domaćin iz sela Dubona kod je Uroš Blažić teško ranio dok je popravljao ogradu sa majstorom Jovicom Stefanović koji je takođe ranjen.

Njega je Uroš Blažić u svojoj odbrani optužio da mu je ranije pretio da će ga šamarati.
Tokom današnjeg svedočenja Mijailović je ispričao u kakvom je odnosu bio sa Blažićem i prepričao incident koji se dogodio tri ili četiri meseca pre masakra.

- Prošao sam pored škole, stisnuo sam sirenu. Prišao mi je Blažić i pitao zašto idem na njega autom, on je bio na motoru. Nasrnuo je na mene ispred prodavnice i bacio kacigu. Ovo se desilo tri, četiri meseca pre masakra, a on se toga setio. A nije se setio kako sam ga hranio u svojoj kući kao malog - rekao je Mijailović, a potom objasnio da su se nakon ovog događaja sretali, ali da nije bilo nikakvih problema.

- On je stao kolima kod moje kapije. Radili smo kapiju u dvotištu. Izašao iz kola, ušao sam u kuću u tom momentu, pucao je u majstora Jovicu. Počeo je da puca u nas, osam metaka na mene je ispalio. Na mene i još nekoliko ljudi koji su bili tu. Pogodio me metak u stomak i u ruku. Legao sam dole, mislio je da sam mrtav. Potom je u Jovicu ispalio još dva metka tada. Seo je u kola i otišao. Čuo sam pucnje posle iz centra", opisivala je ova Blažićeva žrtva. Potom je otkrio da su Uroša dovodili kod njega dok je još bio mali.

- Poznajem mu oca i majku. Dovodila ga njegova baba kod nas, igrao se. 'Deda Mile, spremi mi nešto da jedem', pričao mi je kao mali uvek, i uvek sam ga hranio -  ispričao je nesrećni čovek.

On se potom obratio Urošu Blažiću.

 - Tvojih devet metaka sam progutao, preživeo sam. Sačekaću te, iako imam 57 godina. Ali ti nećeš da preživiš. Videćeš", kazao je obraćajući se Blažiću.

Potom je da svedoči izašao njegov brat koji je rekao da se pridružuje gonjenu Blažića i da ostaje pri svom iskazu. Tužilac je od njega potom zatražio da opiše kobnu noć.

 - Radio je kapiju, bio sam kod njih tu. Ušao sam u kuću, čuo sam pucnje. Odmah sam izašao na terasu, a on me je pogodio sa dva metka. Nisam video koliko je puta je pucao na ostale. Nisam nikada bio u sukobu ni sa kim. Poznajem Radišu. Lično nemam saznanja o oružju, ali sam od meštana saznao. Na jednom veselju je rekao - 'Da se zarati, pola sela bih pobio'. Još uvek idem na terapije - ispričao je oštećeni Dragan Mitrović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading