ŽURIO SAM DRUGOM PACIJENTU! Drogirani zubar ubio Aleksandra, pa šokirao sramnom odbranom: Mislio sam da mu NE TREBA POMOĆ!

Autor:

Hronika

16.08.2024

10:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stomatolog Slobodan Stevanović (35) negirao krivicu iako je utvrđeno da je pod dejstvom kokaina usmrtio Aleksandra M. (28)

ŽURIO SAM DRUGOM PACIJENTU! Drogirani zubar ubio Aleksandra, pa šokirao sramnom odbranom: Mislio sam da mu NE TREBA POMOĆ!

Foto: Shutterstock, Društvene mreže, Republika,/Privatna arhiva

,,Video sam u retrovizoru da se pešak podiže i nastavio sam s vožnjom. Shvatio sam da mu ne treba pomoć, a nisam ni mogao da se zaustavim jer sam žurio zbog pacijenta koji me je čekao. Pešak nije bio na pešačkom prelazu, izleteo je pred mene van prelaza.''

Ovim šokantnim iskazom opisao je tužiocu Slobodan Stevanović (35) udes kod beogradske Bogoslovije u kojem je 13. avgusta poginuo Aleksandar M. (28). On je velikom brzinom naleteo na Aleksandra, koji je bio na pešačkom prelazu, i pobegao s mesta nesreće. Juče je tužilaštvo potvrdilo da je bio pod dejstvom kokaina, a kad je sutradan shvatio šta je uradio, predao se policiji.

Republika

Foto: Republika, Privatna arhiva

Stomatolog Slobodan Stevanović usmrtio mladića na Karaburmi

Na desnom faru jasno se vidi oštećenje od udarca u nesrećnog mladića.

Kako je saopšteno iz tužilaštva, Slobodan se sumnjiči da je, ne pridržavajući se odredbi Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj je nastradao 28-godišnji pešak A. M., a potom pobegao s lica mesta.

- Slobodan je na saslušanju negirao izvršenje krivičnog dela i izneo svoju odbranu - saopšteno je iz tužilaštva.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Smart smrti

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

- Naredbom o sprovođenju istrage Slobodan S. tereti se za krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja u sticaju s krivičnim delom nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi - dodaje se u saopštenju tužilaštva.

Kako se navodi, postoje osnovi sumnje da se Slobodan S. 13. avgusta oko 23.15, upravljajući svojim automobilom smart, kretao kolovozom Ulice Dragoslava Srejovića iz pravca Marijane Gregoran prema kružnom toku Bogoslovija, pa je dolaskom kod kućnog broja 8 prednjim desnim delom vozila udario, a zatim odbacio u desnu stranu van kolovoza, na zelenu površinu, Aleksandra M., koji je prethodno prelazio kolovoz Ulice Dragoslava Srejovića na obeleženom pešačkom prelazu.

Republika

Foto: Drustvene Mreže

Aleksandar M.

Slobodan S. na taj način, kako se sumnja, postupio je suprotno odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima jer, prilazeći pešačkom prelazu, koji nije regulisan uređajima za davanje svetlosnih saobraćajnih znakova niti znacima policijskih službenika, nije prilagodio brzinu vozila tako da u svakoj situaciji koju vidi, ili ima razloga da predvidi, može bezbedno da zaustavi vozilo ispred pešačkog prelaza i propusti pešaka koji je već stupio na pešački prelaz.

Takođe, kako se dodaje u saopštenju Višeg javnog tužilaštva, brzinu svog vozila nije prilagodio osobinama, stanju puta, vidljivosti i preglednosti i drugim saobraćajnim uslovima, tako da vozilo može blagovremeno da zaustavi pred svakom preprekom koju pod datim okolnostima može da vidi ili ima razloga da predvidi.

- Pored toga, upravljao je vozilom pod dejstvom kokaina - potvrđeno je iz tužilaštva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (3)

Loading
Dunja

16.08.2024 11:18

Sramte bilo narkomane da negiras slucaj unistio si porodicu,mladog momka usmrtio,obrazovanog lijepog,nijesi bio priseban normalno sta si uradio ne secas se,jer si bio pod supstancama.Zurio si da lecis pacijenta,koji su to pacijenti kod takvih dolazili da se lece.Sebe si ukanalio,priznaj Budi musko da si pocinuo delo.Hoces ko ovi za malu Danku nepismeni da porodicu zamajavaju I CEO region dva dripca alkosa.

Boni

16.08.2024 18:02

Ordinacija je Dental centar u Cvijicevoj, bojkotovati ga!!!!

Babaloo

16.08.2024 19:45

Koji to zubar ide u ponoc da leci? Dr opste medicine, u redu. Ali zubar?