IZRUČENJE SRBIJI: Policajac osumnjičen da je iz stanice "izneo" 272 pištolja, ovako se BRANIO iz zatvorske ćelije u Nišu

Autor:

Hronika

13.07.2024

21:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je osumnjičen, policajac je bio u bekstvu u Crnoj Gori.

IZRUČENJE SRBIJI: Policajac osumnjičen da je iz stanice "izneo" 272 pištolja, ovako se BRANIO iz zatvorske ćelije u Nišu

Foto: MUP Srbije

Policajac iz Niša, osumnjičen za krađu 272 pištolja iz policijske stanice Pantelej, isporučen je Srbiji pre dve nedelje i trenutno se nalazi u pritvoru u Nišu. Više javno tužilaštvo (VJT) iz Niša tereti ga za krivična dela nedozvoljena proizvodnja, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materijala. Na prvom saslušanju, osumnjičeni je iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Istraga je u toku, a iz tužilaštva kažu da preduzimaju sve potrebne mere i radnje kako bi prikupili dokaze. Javnost će biti blagovremeno obaveštena o svemu što je od značaja, kako ne bi došlo do ometanja ili otežavanja rasvetljavanja slučaja.

Advokat osumnjičenog, Marko Mitić, izjavio je da će se policajac braniti ćutanjem dok se ne upoznaju sa spisima predmeta i objavljenim veštačenjima. Nakon toga, izneće svoju odbranu.

Podsetimo, policajac iz Niša je osumnjičen za otuđivanje 272 pištolja koja su građani predali u maju prošle godine, nakon ubistava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i Mladenovcu. Nakon što je osumnjičen, policajac je bio u bekstvu u Crnoj Gori. Prema dokumentima koje su Južne vesti imale uvid, oružje je više puta iznošeno iz policijske stanice, ali nije poznato gde je završilo, već postoje samo pretpostavke.

Policija je pozvala građane koji poseduju neregistrovano oružje da ga predaju najbližoj policijskoj stanici u periodu od 8. maja do 8. juna, uz obećanje da neće biti krivično gonjeni. Takođe, naveli su da će se vršiti kontrole vlasnika oružja kako bi se utvrdilo da li drže oružje u skladu sa važećim propisima - razdvojeno od municije i zaključano u adekvatnim ormarima, kasama i sefovima.

(Informer)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (2)

Loading
ToYo

13.07.2024 22:26

Ако адвокат “полицајца” добро “познаје” тужиоца и судију,а потегну се и озбиљне паре,догодиће се да му Србија плати одштету за узнемиравање.

Boki

14.07.2024 09:58

Tako završava i droga u Nišu. Rulet! Opet se vrati na ulicu, u krug. Niška police je čudo, ali traje dugo !!