DNEVNI PAZAR STAVLJALA SEBI U DŽEP! Hapšenje zbog pronevere u Požarevcu!

Autor:

Hronika

12.07.2024

18:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičena je, uz krivičnu prijavu, sprovedena u Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

DNEVNI PAZAR STAVLJALA SEBI U DŽEP! Hapšenje zbog pronevere u Požarevcu!

Foto: Shutterstock

Pripadnici kriminalističke policije su, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapisli B. A. (30) iz Požarevca zbog sumnje da je izvršila krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti.

Ona se sumnjiči da je u periodu od 16. do 22. decembra 2020. godine, kao zaposlena na radnom mestu prodavac u maloprodajnom objektu - kiosku poznatog privrednog društva, koji se nalazi u Požarevcu, prisvojila novac od dnevnog pazara koji je zadržala za sebe, a nije ga uplatila na tekući račun ovog privrednog društva.

Osumnjičena je, uz krivičnu prijavu, sprovedena u Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Podsećamo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije u saradnji sa Poreskom upravom i po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su pre nekoliko dana D. B. (1971) zbog postojanja osnova sumnje da je u pomaganju izvršio krivično delo pronevera.

Sumnja se da su 2022. godine, D. B. kao odgovorno lice PR ''Zlatibor Debra'' i P. J., bivše odgovorno lice Vojnog sindikata Srbije, zaključili Ugovor o organizaciji sportskih igara koje nisu održane. 

Iako je ugovor zaključen između dva pravna lica, novac sindikata je prebačen na račun D. B. kao fizičkog lica.

D. B. je određeno zadržavanje do 48 časova i protiv njega će, kao i protiv bivšeg odgovornog lica Vojnog sindikata Srbije biti podneta krivična prijava.

 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading