DVA PITANJA ODREĐUJU DALJU SUDBINU SLUČAJA UBISTVA DANKE ILIĆ! Današnje saslušanje Dejana Dragijevića može SVE DA PROMENI

Autor:

Hronika

11.07.2024

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od ubistva male Danke prošlo je gotovo četiri meseca.

DVA PITANJA ODREĐUJU DALJU SUDBINU SLUČAJA UBISTVA DANKE ILIĆ! Današnje saslušanje Dejana Dragijevića može SVE DA PROMENI

Foto: printscreen/Google Maps, Društvene mreže

Dejan Dragijević (40) iz sela Zlot kod Bora, osumnjičen za teško ubistvo male Danke Ilić (2) u Banjskom Polju, će ponovo biti saslušan danas, nakon što je preko svog advokata zatražio novo saslušanje kako bi razjasnio svoj ranije dati iskaz. Dragijević je posle hapšenja priznao zločin i detaljno opisao događaje koji su doveli do tragedije.

U svom priznanju, Dragijević je naveo da je bio suvozač u službenom automobilu "Fijat Panda", dok je za volanom bio njegov kolega Srđan Janković. On je priznao da je Janković automobilom oborio devojčicu koja je bila na putu, a da ju je on potom zadavio golim rukama.

Detaljno je opisao kako je došlo do tragičnog događaja, ali nije otkrio tačnu lokaciju gde je telo devojčice odneto. Iako je initialno naveo da su telo odneli na deponiju na Starobanjskom putu, tvrdio je da je on kasnije premestio telo, ali nije bio voljan da otkrije tačnu lokaciju. Ova situacija dodatno komplikuje istragu i stavlja dodatni pritisak na istražne organe.

Foto: ST/D. Kadić, Facebook

Ilustracija

Drugi osumnjičeni, Srđan Janković, koji je prethodno ćutao tokom ispitivanja, nedavno je odlučio da promeni odbranu i sada negira izvršenje krivičnog dela koje mu se stavlja na teret.

Ponovno saslušanje Dejana Dragijevića će biti od velikog značaja za dalji tok istrage jer se očekuje da bi mogao da pruži nove informacije ili promeni svoj prethodni iskaz. Ključno pitanje koje ostaje otvoreno jeste da li će optuženi otkriti lokaciju tela devojčice i kako će se dalje razvijati odbrana Srđana Jankovića.

Hronologija

26. mart - Mala Danka Ilić nestala je iz dvorišta pomoćnog objekta kuće majčine porodice u Banjskom polju. Na imanju je bila sa majkom i bratom, a izgubila se kada je majka davala sinu vodu.

27. mart - Policija obustavlja potragu u Banjskom polju nakon 27 sati opsežne potrage za devojlicom, jer je utvrđeno da se dete ne nalazi na tom mestu.

31. mart - Pojavio se snimak deteta iz Beča koje neodoljivo podseća na malu Danku. Dete ima identičnu frizuru, a i sličnog su uzrasta, te se odmah posumnjalo da je Danka oteta i da se nalazi u Asutriji.

3. april - Pronađene državljanke Rumunije koje su snimljene sa devojčicom koja liči na Danku u Beču. Utvrđeno je da se ne radi o Danki.

4. april - Objavljene najcrne slutnje - Danka je ubijena! Tog dana su srpski zvaničnici objavili da su uhapšene dve osobe zbog ubistva male Danke, Dejan Dragijević i Srđan Janković, zbog sumnje da su na radnom zadatku, službenim automobilom udarili dete, a da ju je posle Dejan ugušio u automobilu.

5. aprila - Zbog sumnje da su pomagali Dejanu da premesti telo deteta sa navodne prve lokacije (divlje deponije u blizini Banjskog polja), uhapšeni su i Dalibor Dragijević, Dejanov brat, i Radoslav Dragijević. otac.

6. april - Dejan je saslušan i rekao je da su mu otac i brat pomogli da premesti telo devojčice na drugu lokaciju, koju nije otkrio. 

7. april - Dalibor Dragijević je preminuo u pritvoru od posledica srčanog udara.

9. maj - Prve analize pokazale su da DNK tragovi u automobilu ne pripadaju maloj Danki.

4. jun - Srđan Janković, na sopstveni zahtev, ponovo daje iskaz i ovog puta govori da nikada nije video Danku. Zahtev za ponovno saslušanje podneo je i Dejan Dragijević.

5. jul - Saslušanje tri nova svedoka, komšija i muškarc koji je kobnog dana džogirao kraj deponije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading