PRITVOR ZA MUŠKARCA IZ NOVOG PAZARA OSUMNJIČENOG ZA TERORIZAM! Na saslušanju izneo šokantno priznanje!

Autor:

Hronika

03.07.2024

17:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Okrivljenom A.H. na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela "javno podsticanje na izvršenje terorističih dela".

PRITVOR ZA MUŠKARCA IZ NOVOG PAZARA OSUMNJIČENOG ZA TERORIZAM! Na saslušanju izneo šokantno priznanje!

Foto: youtube.com/MUP Republike Srbije

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal je dana 03.07.2024. godine doneo rešenje kojim je prema okrivljenom A.H. odredio pritvor, koji mu po tom rešenju može trajati najduže 30 dana. 

Pritvor je prema okrivljenom A.H. određen iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 3 Zakonika o krivičnom postupku odnosno zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.   

Okrivljenom A.H. na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela "javno podsticanje na izvršenje terorističih dela" iz člana 391a Krivičnog zakonika.  

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu  - Posebno odeljenje za organizovani kriminal, u roku od tri dana od prijema rešenja.

On je prethodno saslušan, i kako pišu beogradski mediji, priznao je da je podržavao Miloša Žujovića koji je prošlog vikenda izveo teroristički napad u Beogradu.

Podsećamo, serija hapšenja vehabija izvršena je u Srbiji posle terorističkog napada koji je izveo Miloš Žujović ispred ambasade Izraela u Beogradu. On je tom prilikom ranio samostrelom žandarma koji je sedeo u kućici, a policijac je u samoodbrani pucao i ubio ga.

Takođe, Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je pre dva dana da policija privela lice Ž.B. (56), koje je ušlo u krug zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova u Durmitorskoj.

- Policija je privela lice Ž.B., koje je ušlo u krug zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova u ulici Durmitorska iz pravca Kneza Miloša 101, pored zaustavne rampe koja je bila spuštena.Isti se oglušio o naređenje da stane i ubrzanim korakom napustio krug MUP-a u pravcu Sarajevske ulice, nakon čega je sustignut u Durmitorskoj ulici.

- Kod njega u rancu su pronađeni samostrel sa sedam strela, nekoliko noževa i tegla sa topovskim udarom. Istražuju se motivi, lice nije na spisku ekstremista, vrši se pretres stana, njegove izjave su da ga progone mafija i službe i da zato ovo sve nosi sa sobom. Biće obavljen i lekarski pregled, a o daljem postupanju odlučiće tužilac - izjavio je Dačić.

Bonus video

 

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading