UHAPŠENO JOŠ JEDNO LICE OSUMNJIČENO ZA TERORIZAM Dačić: Hapšen je već pre dve godine zbog militantnih grupa na internetu

Autor:

Hronika

29.06.2024

19:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postupak protiv njega se i dalje vodi, a on je pušten iz pritvora.

UHAPŠENO JOŠ JEDNO LICE OSUMNJIČENO ZA TERORIZAM Dačić: Hapšen je već pre dve godine zbog militantnih grupa na internetu

Foto: Printscreen/Youtube/MUP Republike Srbije

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je u Beogradu uhapšeno još jedno lice zbog sumnje na terorističko udruživanje.

- U Beogradu je uhapšeno još jedno lice zbog sumnje na terorističko udruživanje. Reč je o Igoru Despotoviću iz Beograda, rođenom 1999. godine, koji je pre dve godine već hapšen zbog toga što je bio administrator više militantnih grupa na internetu koje su pozivale na džihad.

Postupak protiv njega se i dalje vodi, a on je pušten iz pritvora. On je posle toga nastavio komunikaciju sa ekstremistima, tako da je svakodnevno imao komunikaciju sa ubijenim teroristom Žujovićem, zbog čega se sumnja da je direktno učestvovao u logističkoj podršci i organizaciji ovog terorističkog akta - navodi se u saopštenju MUP-a.

Podsetimo, Igor Despotović, koji je hapšen i u akciji BIA 2017. godine kada je spremao teroristički napad, nalazi se na optužnici zbog sumnje da je podsticao na terorizam, objavljivao poruke podrške Islamskoj državi, ali i pisao upustva za trovanje nemuslimanskog stanovništva gasom "Sarin"!

Despotović je već osuđivan zbog sličnog dela i to 2018. godine zbog sumnje da je planirao napad kamionom u centru Beograda. Radikalni islamista Despotović, tada je u akciji BIA uhapšen 2017. godine kada se spremao da kamionom po uzoru na teroristički čin u Barseloni gazi ljude po centru Beograda.

Igor Despotović je srpskim vlastima postao “bezbednosno interesantan” tokom avgusta 2016. godine.

- On je bio jedan od najaktivnijih ljudi u širenju propagandnih materijala radikalnih islamističkih grupa, posebno ISIS. Na osnovu operativnih podataka, Despotović je označen kao neko ko bi potencijalno bio podložan indoktrinaciji s krajnjim ciljem izvođenja terorističkih akata. Ta odluka naših agenata pokazala se kao ispravna i jako korisna, jer je na osnovu nje sada sprečeno krvoproliće u Beogradu – objasnio je izvor Kurira ranije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading