"ČULA SAM DA SE NEKO SVAĐA, NAKON DVA SATA POČELO JE PUCKETANJE": Detalji požara na Novom Beogradu - "REPUBLIKA" na licu mesta! (FOTO/VIDEO)

Autor:

Hronika

24.06.2024

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na licu mesta je i načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić

"ČULA SAM DA SE NEKO SVAĐA, NAKON DVA SATA POČELO JE PUCKETANJE": Detalji požara na Novom Beogradu - "REPUBLIKA" na licu mesta! (FOTO/VIDEO)

Foto: ST/Vladimir Lukić

Vatrogasci rade na dogašavanju požara koji je jutros izbio u poznatom kafiću na Novom Beogradu u bulevaru Maršala Tolbuhina.

Kako je rekao Dragan Nikolić, komandant Vatrogasne spasilačke brigade Beograd, prvi poziv je vatrogascima stigao u 6.21 čas, a već četiri minuta kasnije su prve ekipe bile na terenu.

"Ceo restoran je bio u plamenu. Bili su ugroženi stanovi, svi do poslednjeg sprata maltene su oštećeni od požara", rekao je Nikolić.

Jedna od stanarki je rekla za "Republiku" kako je došlo do ove havarije

 - Oko 4 ujutru sam čula da se neko svaða kod kafića, a potom sam oko 6 čula neko pucketanje. Kada sam otvorila vrata videla sam dim i u pidžami izletela napolje. Čekamo da vidimo šta se tačno dogodilo, kao i da nas puste u stanove - kazala je ona.

 

Drugi stanar potreseno za naš portal govori o imovini koja mu je ostala i koja je najverovatnija delom ili u potpunosti uništena

 - Potreseni smo, u stanovima nam je sve što smo godinama gradili, izašao sam napolje golih ruku, bar da sam poneo dokumenta..  - kaže on.

Požar je lokalizovan, a srećom nema povređenih i stradalih lica.

Na licu mesta je i načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić. On je rekao da je u poslednja 24 sata zabeleženo više velikih požara na teritoriji Beograda.

 

Stanari zgrade se nalaz trenutno ispred njenog ulaza, očekujuči dalje korake. 

Podsetimo, kafić se nalazi u stambenoj zgradi, a plamen je u rekordnom roku počeo da se širi i na stanove. Kako javlja naš reporter sa lica mesta, požar je zahvatio stanove sve do 3. sprata. Nije poznato kolika je šteta načinjena u samim stanovima, ali sa spoljne strane se vidi da su popucali prozori i da su uništene terase i fasada.

Stanari, vidno uznemireni, u šoku gledaju na desetine vatrogasaca koji dogašavaju požar i hlade plinske boce koje su izvukli iz lokala i sprečili veću tragediju.

Kako je za Telegraf.rs rekla radnica salona koji se nalazi uz kafić, ona je jutros otvorila lokal i samo je odjednom osetila jak dim. Kada je izašla da vidi šta se dešava, vatra je rekordnom brzinom gutala kafić i širila se na vozila i stanove.

Vatrogasci su stigli u rekordnom roku. Oni su za manje od 4 minuta stigli na lice mesta, ali je plamen već gutao ceo objekat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Beogradjanin

24.06.2024 09:07

Šta još treba da se dogodi da Vlada trajno zabrani otvaranje ugostiteljskih objekata i kockarnica/kladionica u prizemljima stambenih zgrada ? Ovo je jasna ilustracija - šteta je velika i pitanje je ko će i kako da obešteti gradjani čiji su stanovi postali neupotrebljivi...