VELJIN ŠTEK PRODAJU ZA 78.000 EVRA: Klan se panično oslobađa imovine (FOTO)

Autor:

Hronika

21.06.2024

16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na oglasima se našla kuća u Tršiću, u kojoj je vođa beogradske filijale "kavčana" tajno boravio i pored koje je vežbao pucanje

VELJIN ŠTEK PRODAJU ZA 78.000 EVRA: Klan se panično oslobađa imovine (FOTO)

Foto: Tanjug/ Rade Prelic, Public Foto Printscreen Tv Pink

Kuća u Tršiću kod Loznice, u kojoj je povremeno boravio Veljko Belivuk, stavljena je u oglasima na prodaju za 78.000 evra. U blizini ove kuće, nazvane "Deda Mrazova kućica", nalazi se šuma u kojoj je, prema nalazima istrage, Belivuk vežbao pucanje. Tu se osećao sigurno, pa je neretko ovaj vođa beogradske filijale "kavačkog klana" u nju dolazio s porodicom.

Iza prodaje kuće verovatno stoji bračni par Slađana Sekulić i Vlado Georgiev (nekad se zvao Dragan Sekulić), koji su Belivuku pre nekoliko godina bili domaćini.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić, Mup, Printscreen

Belivukov klan

SELFIJIMA GA ODALA ŽENA

Kuću je, kako se nezvanično saznaje, prethodno kupila Slađana Sekulić, koja je baš kao i njen muž Vlado Georgiev, inače bivši policajac interventne jedinice u Beogradu, uhapšena kada je pala Belivukova banda.

Mediji su preneli da je policija na početku istrage protiv klana Belivuka i Marka Miljkovića otkrila ovu vikendicu, a grešku je napravila Bojana Belivuk, Veljkova supruga, koja je majci, ali i sestri, slala slike i selfije iz ove brvnare, u kojoj su tajno boravili s decom u vreme novogodišnjih praznika, dok im je hranu, vodu i ostale potrepštine donosio upravo bračni par iz Loznice.

Terete se za sedam ubistava

Suđenje klanu upravo je krenulo iz početka zbog promene predsednice sudskog veća, odnosno jer je Vinka Beraha Nikićević, koja je ranije bila predsednica veća, otišla u penziju.

Prvom optužnicom, koja je napisana na više od 300 strana, pripadnici klana terete se za ubistva Aleksandra Gligorijevića zvanog Puki, Gorana Veličkovića Goksija, Milana Ljepoje, Lazara Vukićevića i Zdravka Radojevića. Istom optužnicom pripadnici su optuženi za trgovinu drogom, nelegalno držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje. Drugom optužnicom pripadnici se terete za ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.

"Deda Mrazova kućica", kako po okačenoj tabli na fasadi nazivaju ovu vikendicu, kupljena je namenski za zločinačke potrebe. Odmah iza kuće nalaze se velike šume sela Tršić, u kojima je Belivuk zimi vežbao da puca. To pokazuje da je očigledno pažljivo birao baš to mesto jer je znao da ljudi tuda skoro i ne prolaze i da bi komotno mogli da čine ono što su naumili.

OSEĆAO SE BEZBEDNO

Veljko Belivuk je sa suprugom Bojanom u toj kući boravio u decembru 2020. tik pred veliko hapšenje. Policija je upala u vikendicu posle hapšenja grupe 4. februara 2021. Navodno, pređašnja "Vinogradarska kuća" bila je kompletno renovirana i na njoj je postavljen najsavremeniji video-nadzor. Inače, posle hapšenja kriminalne grupe policijski inspektori su je danima pretresali.

Republika

Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ

Veljko Belivuk

- Belivuk i njegova supruga su redovno tu dolazili. Jednom prilikom, pred Novu 2021, tačnije 27. decembra, s Belivukom je došao i bivši specijalac, optuženi pripadnik grupe Nebojša Janković. Tada su i pucali iz puške u blizini kuće - svedočio je obavešteni izvor medijima.

Prema rečima izvora, koliko se bračni par Belivuk osećao sigurno u ovoj kući svedoči i to da su u nju dovodili i dete. Tokom dosadašnjeg suđenja monstruoznoj kriminalnoj grupi, kojoj se sudi u Specijalnom sudu u Beogradu, moglo se čuti i da je taj objekat bio ozvučen, pa su istražitelji koji su operativno obrađivali ovu grupu mogli da čuju tajne razgovore Belivuka sa suprugom, ali i sa njihovim saradnicima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading