UHAPŠENI TINEJDŽERI U VRANJU! Falsifikovali platne kartice i pljačkali ljude!

Autor:

Hronika

31.05.2024

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve radili preko naloga jedne kladionice.

UHAPŠENI TINEJDŽERI U VRANJU! Falsifikovali platne kartice i pljačkali ljude!

Foto: Shutterstock

Protiv dvojice 19-godišnjaka iz Vranja podneta je krivična prijava zbog falsifikovanja.

Sumnja se da su oni neovlašćeno pribavili podatke sa platnih kartica šest osoba i sa njihovih računa, preko naloga jedne kladionice, stekli protivpravnu imovinsku korist.

Oni se sumnjiče za produženo krivično delo falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica u saizvršilaštvu.

Podsećamo, P. R. (32) uhapšen je u Beogradu prošle godine u oktobru i radio je po istoj šemi. 

On je tokom avgusta, septembra i oktobra 2023. u Beogradu, u filijalama pojedinih banaka, razgovarao sa klijentima i navodio ih da mu pokažu svoju platnu kraticu, ili je, koristeći nepažnju klijenata koji su u rukama držali platne kartice, zapisivao ili fotografisao podatke u vidu broja platne kartice ili sigurnosnog koda.

Potom je, kako se sumnja, pribavljene podatke koristio da bi prebacio novac sa računa oštećenih klijenata na svoje naloge u kladionicama.

Kako se sumnja, P. R. je na ovaj način oštetio fizička lica za više od 450.000 dinara.

Takođe, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu  početkom ove godine je podnelo optužni predlog protiv Ž.L. (1996) zbog postojanja opravdane sumnje da je 5. marta 2023.  izvršio krivično delo falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica

On se sumnjiči da je neovlašćeno došao u posed platne kartice oštećenog, te je istu upotrebio tako što je putem mobilnog telefona, na svoj nalog u kladionici, prebacio novac u ukupnom iznosu od 22.500 dinara, a zatim je taj novac podigao sa tog naloga i potrošio za svoje potrebe.

 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading