"REKAO MI JE DA SAM KONJ..." ": Policajci svedočili na suđenju Dijani Hrkalović i dvojici policijskih funkcionera - videlo se da nešto nije kako treba U VEZI SA ELEZOM!

Autor:

Hronika

21.12.2023

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi svedoci u ovom slučaju nisu spomenuli tadašnju prvu damu MUP, ali su priznali da su se dešavale čudne stvari u policiji u vezi sa praćenjem kriminalaca.

"REKAO MI JE DA SAM KONJ..." ": Policajci svedočili na suđenju Dijani Hrkalović i  dvojici policijskih funkcionera - videlo se da nešto nije kako treba U VEZI SA ELEZOM!

Foto: Youtube/Instagram

Darko Elez i Dijana Hrkalović

Suđenje Dijani Hrkalović bivšoj državnoj sekretarki MUP-a, povodom optužbi da je korišćenjem svog položaja kočila istrage i procesuiranje kriminalaca, danas je nastavljeno saslušanjem trojice policijskih službenika iz Novog Sada. 

Svedoci su odgovarali na pitanja vezana za postupanje dvojice sa dijanom optuženih policijskih funkcionera tadašnjeg načelnika Policijske uprave Novi Sad Milorada Šušnjića i u to vreme načelnika za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića

Republika

Foto: Tanjug/AP

Milorad Šušnjić na optuženičkoj klupi

Uglješa Mikić koji je rukovodio grupom za krvne i seksualne delikte, prvi je danas pozvan za govornicu Specijalnog suda gde je rekao da mu je njegov nadređeni šef Nikola Avramović diktirao šta da napiše u izveštaju oprativne obrade Darka Eleza koji su dostavili tužilaštvu. 

- Mislio sam da je neka druga grupa radila operativnu obradu a da ja samo treba da sačinim izveštaj - kazao je Mikić u svom svedočenju. 

Sledeći svedok Nikola Avramović načelnik Odeljanja za kriminalističke poslove je ispričao da mu Šušnjić naložio da prijavu Želimira Kreštalice protiv Darka Eleza takoreći stavi sa strane.

 
Republika

Foto: ST/V.Lukić

Optužena Dijana Hrkalović se revnosno odaziva na pozive suda

- Šušnjić je rekao da čekamo postupanje neke druge jedinice po toj prijavi i posle mesec dana me je pozvao i rekao mi prijavu dostavim tužioco i to sam  i uradio - kazao je policajac Avramović dok je stajao pred sudskim većem. 

Treći svedok policijski službenik Božidar Drobnjak, inače venčani kum optuženog Šušnjića ispričao je da je lično bio operativac nad Darkom Elezom, ali da nije imnao podršku grupe kao u slučaju obrade Elezu suprotstavljenog Krešatalice. 

Nekoliko puta prilikom izlaska na teren zbog Eleza tražio sam pratnju, ali je nisam dobijao. Vremenom mi je to postalo sumnjivo. Šušnjić mi je zamerio što sam samostalno išao da pratim Eleza i pozvao me je rekavši mi da se vratim. Rekao mi je da sam konj, jer mogu me otmu ili ubiju - ispričao je svedok pojasnivši postupanje u slučaju opasnog bosansko-hercegovačkog kriminalca koji je prema optužbi TOK imao saradnike, odnosno zaštitnike u policijskim krugovima.  

Meni niko direktno nije rekao postupaj ili ne postupaj u odnosu na Eleza, ali su se nizale stvari koje su mi ukazivale da nešto nije kako treba - rekao je Drobnjak i dodao da mu je nakon nekog vremena kolega Slobodan Drmanac rekao da "povuče ručnu". Drobnjak je nakon toga, kako tvrdi, počeo da se sklanja, odnsno da otvara bolovanje, te da je koristio godišnju odmor.

Nastavak suđenja u ovom slučaju zakazan je za 6. februar. 

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Hrkalović odgovara i na optužbe vezane za pogodovanje vođi ozloglašenog klana Veljku Belivuku

Podsetimo, Dijana Hrkalović se optužnim predlogom Tužilaštva za organizovani kriminal Hrkalovićeva tereti za dva krivična dela trgovina uticajem u produženom trajanju, zbog čega je tužilaštvo tražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina.

Ona je u postupku negirala navode da je naložila načelniku Milenkoviću da ne postupi odmah po nalozima sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu i postupajućeg tužioca, koji su tražili da im se dostavi automatska obrada mobilnog telefona Veljka Belivuka, u to vreme okrivljenog za ubistvo Vlastimira Miloševica 30. januara 2017. u Beogradu.

Po optužbi ona je naložila načelniku novosadske policije da Darka Eleza stavi pod operativnu obradu kako bi ga zaštitila da ne mogu druge policijske uprave da ga nadziru. Dijana Hrkalović se tereti i da je sa bivšim načelnikom Policijske uprave Novi Sad Miloradom Šušnjićem neovlašćeno prisluškivala Eleza, koji je kasnije izručen iz Srbije Bosni i Hercegovini zbog niza, tamo počinjenih, krivičnih dela.

Za Milenkovića tužilaštvo je tražio godinu dana zatvora, a za Šušnjića dve godine zatvora.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading