"MAMA NE PLAČI, VIDEĆEŠ ME U SNU"! Potresni stihovi na grobu Angeline koju je Kosta Kecmanović pokosio rafalom

Autor:

Hronika

11.08.2023

06:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na stoti dan od masakra u OŠ "Vladislav RIBNIKAR", prizori na grobovima izuzetne dece svedočanstvo su užasa koji je u maju u crno zavio Beograd i Srbiju

"MAMA NE PLAČI, VIDEĆEŠ ME U SNU"! Potresni stihovi na grobu Angeline koju je Kosta Kecmanović pokosio rafalom

Foto: Ilustracija: ST/Nemanja Pančić, Vladimir Lukić

Roditelji dece ubijene u OŠ " Vladislav Ribnikar" neprestano obilaze njihove grobove i grcajući u suzama i miluju spomenike na kojima je uvek sveže cveće, ostavljene igračke i predmeti kao simboli onoga što su voleli i u čemu su uživali dok ih pomahnitali drug 3. maja  tokom nastave, nije upucao. 

Foto: printscreen, Nemanja Pancic

Monstrum Kosta Kecmanović, njegovi roditelji Miljana i Vladimir

Na stoti dan od masakra, na grobu devojčice Angeline Aćimović ekipa Republike i Srpskog telegrafa zatekla je stariju ženu koja je pridržavajući za spomenik čitala stihove uklesane na mermernoj knjizi, a od kojih se ježi čitavo telo.  

- Mama ne plači, videćeš me često u snu, pokušaj da zaspiš, za tebe uvek biću tu. Tata ne brini, ja društvo imam, mnogo nas je ovde sada, znam da me tražiš u mojoj sobi, znam, nestala je i poslednja nada - piše na prvoj strani knjige, a u nastavku Angelina kroz stihove roditeljima poručuje da će sa neba da leči roditeljima rane.

Foto: ST/Nemanja Pančić

 

- Sanjaćete me, ja ću uvek biti tu. Možda na nebu i ja ću sniti, ja ću vas sniti i naše dane, ja lečim vaše, a vi moje rane. Kad neka blizu ptica proleti, ti se tad mamam mene seti. Tebi će mahati njena krila, najveća ljubav tvoja sam bila.

Tinejžerka koja je podlegla posle 12 dana borbe za život zbog strahovitih povreda od metaka monstruma, imala je očaravajući pogled i bavila se modelingom u slobodno vreme, a u školi je bila izvrstan učenik. 

Angelina počiva između školskog čuvara Dragana Vlahovića i druga Andrije Čikića na grobu Lešće. I na spomenicima njih dvojice smo zatekli cveće i potresne poruke u kojima se govori da će ih svi koji su ih voleli pamtiti kao najbolje među najboljima. 

Slične slike zatekli smo i na Novom, Centralnom i Bežanijskom groblju gde počivaju ostaci Ane Božović, Bojane Asović, Mare Anđelković, Sofije Negić, Adrijane Dukić, Katarina Martinović i Ema Kobiljski.  

Nastavnik heroj vodio učenike na more

Foto: Republika.rs

Nastavnik geografije Zoran Nišević

Nastavnik geografije Zoran Nišević vodio je u julu učenike OŠ"Vladislav Ribnikar" na  more", i među njima nekoliko učenika VII2 , odeljenja koje je preživelo masakr i u koje je on kročio među prvima. 

Nišević je nosio ranjenu, krvavu decu koju je Kecmanović pokosio rafalom i od tog dana je istraumiran, ali je ipak uzeo na sebe obavezu da odvede učenike na more.

- Letovanje za đake "krvave škole" je bilo uplaćeno mnogo pre masakra i roditelji su smatrali da je dobro da se deci skrenu misli od tuge koja ih je sve zaposela i ne popušta. Nišević je omiljeni nastavnik i on obožava decu tako da je želeo da pomogne svima njima. I njemu su stručnjaci savetovali da se na desetak dana izmesti i da sa decom ode na letovanje- ispričala je jedna nastavnica za Republiku.

Ubijena balerina bi napunila 14 godina

Foto: ST/Vladimir Lukić, Republika.rs, printscreen, privatna arhiva

 

Roditelji Katarine Martinović odlikaša i talentovane balerine su 25. jula izašli na groblje da bi ostavili cveće na rođendan mezimice koja im je istrgnuta iz naručja mecima dečaka zlikovca. 

Ljudi koji su se zatekli na Novom groblju krišom su plakali od prizora slomljenih roditelja i njihovih prijatelja, ali i nekoliko dece koja su bila sa njima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Tanja

11.08.2023 11:29

Suza,suzu stize💧💧🙏

Tijana

13.08.2023 08:26

Monstrum da nikad ne vidi svetlost dana! Mozda shvati nekad sta je uradio!

Draga

12.09.2023 15:44

Neprebol. Ubicu i njegove roditelje zatvoriti, malog na psihijatriju, ove u zatvor. Krivi su.