DA NIJE ZVERSKI, BILO BI SMEŠNO: Optužen za otmicu čoveka i saradnju sa klanom, a on se bavi stajlingom - ne bih to u životu obukao...

Autor:

Hronika

27.06.2023

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

DA NIJE ZVERSKI, BILO BI SMEŠNO: Optužen za otmicu čoveka i saradnju sa klanom, a on se bavi stajlingom - ne bih to u životu obukao...

Foto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/R.Prelic, E/stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Suđenje pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se optužnicom TOK terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje nastavlja se danas iznošenjem primedbi okrivljenih i njihovih branilaca na svedočenja okrivljenih saradnika. 

Aleksa Stošić optužen za udruživanje radi vršenja kriminalnih dela i otmicu izlazi za govornicu posle vođe Belivuka.

- Znam da je ovo iznenađenje za vas sudija, ali ovo je naš koncept -  rekao je Stošić.   

On pridikuje da su svedoci-okrivljeni naučeni šta da kažu, i da su iz optužnice pročitali ono što treba da iznesu protiv klana. 

Sudija ga opominje da ne bi trebalo da čita primedbe, ali negoduju i on i njegov advokat Stefan Jokić. 

Inače, Aleksa Stošić je optužen član kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Protiv njega se uporedo vodi još jedan krivični postupak pred Osnovnim sudom u Pančevu zbog nanošenja teških povreda.

- Cvećka zvani Lalić - govori Stošić - opisuje da sam došao obučen na jedan način, a Hrvatina na drugi način. Ko na +35 izlazi iz kuće u farmerkama ili pantalona i japankama, to nije normalno. Ja sam tada imao 20 godina i tako ne bih u životu izašao iz kuće. 

Nadalje, on se osvrće na iskaz Srđana Lalića koji je dok je govorio o otmici I. S. mladića iz okoline Požarevca, rekao da mu je kada ga je video na stadionu udelio 2.000 dinara jer je znao da loše živi. 

- On je jedini čovek koji je zaradio na otmici, ako mu je Lalić dao 2.000 dinara - pokušava da bude ironičan Stošić.  

Okrivljeni Aleka Stošić pokušava da ukaže da  je naredba koja ga tereti bila nezakonita i kaže:

- Ako pogledamo naredbu i bazne stanice..., rekao je Stošić, a zamenik tužioca ustaje i primećuje:

- On se izjašnjava o dokazima koji nisu izvedeni.

Sudija konstatuje da je primedba tužilaštva na mestu, te da će Stošić o naredbi da se izjasni u kasnijoj fazi postupka. 

Stošić negoduje: "Ja sam 26 meseci čekao ovaj trenutak, a vi mi ne date da se branim"

Sudija mu objašnjava da će to reći kada dođe vreme.

Nezadovoljni Stošić odlazi u boks za okrivljene, a na njegovo mesto za govornicom dolazi Miloš Budimir. 

Veljko Belivuk je duže od šest sati na prethodna dva ročišta osporavao iskaze Nikole Spasojevića koji se nagodio sa tužilaštvom da za kaznu zatvora od 14 godina priča o zločinima za koje se grupa tereti.

Takođe, Belivuk je negirao i kazivanja Srđana Lalića koji je sporazum sklopio za 18 godina zatvora, kao i Bojana Hrvatina koji je pristao da robija 15 godina ukoliko ispriča sve što zna o zločinima svih okrivljenih.

Po planu sudije Vinke Berahe Nikićević okrivljeni će iskaze svedoka osporavati jos na dva ročišta i nakon toga će da svedoče I.S. silovani mladić i Jelena supruga ubijenog Gorana Veličkovića Goksija.

Na suđenju klanu do sada su prikazane fotografije kuće smrti u Ritopeku gde je žrtve klan ubijao zadajući im strašne muke, pa ih onda mleo u industrijskoj mašini. Viđena je i policijska dokumentacija iz Surduka gde je kod vikendice žene kavačkog egzekutora Radoja Živkovića spaljen Goran Mihajlović. Po nalogu veća prikazan je i čitav arsenal oružja, kao i oko 70 automobila koje su koristili pripadnici klana za zločine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading