KOSTIN PREDAK SPALIO 7 LJUDI! Zlo u genima: Nepoznati DETALJI o porodici dečaka-ubice

Autor:

Hronika

11.05.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zlo čini, pa se zlu i nadaj, glasi narodna poslovica, koja je, nažalost, postala aktuelna 3. maja.

KOSTIN PREDAK SPALIO 7 LJUDI! Zlo u genima: Nepoznati DETALJI o porodici dečaka-ubice

Foto: Tanjug/AP/Republika

Kosta Kecmanović

Čukundeda ubice s Vračara Dragutin Kecmanović u selu Rokočima kod Cetinja na najsvirepiji način pobio porodicu Petra Zvicera.

Naime, čukundeda masovnog ubice iz škole "Vladislav Ribnikar" Koste Kecmanovića (13), pre gotovo sto godina, na najsvirepiji način je u selu Rokoči kod Cetinja pobio porodicu Petra Zvicera. Ovaj ubilački porodični gen bi mogao da objasni i krvavi pir dečaka-monstruma koji je ubio osam školskih drugova i radnika obezbeđenja, a teško ranio još sedmoro.

Dragutin je bio otac Zlatimira Kecmanovića, čiji je praunuk akter najstrašnijeg zločina u novijoj istoriji Srbije.

UMRO U BEOGRADU

Žandarmerijski major Dragutin Ilijin Kecmanović u noći između 24. i 25. aprila 1924. upao je u Zvicerovu kuću i započeo krvavi pir.

- Posle brutalnog prebijanja ukućana jer Petra nisu našli kod kuće Dragutin je zatvorio u kuću i žive spalio njegovu majku Anđu (60), suprugu Zagorku (23), sestru Planu (20), brata Vidaka (13) i troje dečice od godinu, tri i pet. To mu nije bilo dovoljno, već su on i njegovi ljudi ženu staru 67 godina vezali ispred kuće za neku trešnju da bi gledala kako joj gore snaja i troje unučadi. Nesrećnica je od užasa poludela i umrla u ludnici u Danilovgradu - prenose crnogorski mediji.

Identitet misterioznog "majora Kecmanovića" bio je tajna sve doskora, kada su, zahvaljujući skrivenim dokumentima, istoričari saznali ko je krvnik, a njegovog imena su se ponovo setili posle masakra u Beogradu.

Dragutin je rođen 1885. u Čitluku, na teritoriji Bosne i Hercegovine. Bio je kapetan u Austrougarskoj vojsci, u kojoj je ostao do kraja Prvog svetskog rata. Posle 1918. došao je na čelo tadašnje cetinjske oblasti, kao komandant žandarmerijskog puka Zetske banovine, tačnije Zetske divizijske oblasti. Posle do tada nezapamćenog zločina prekomandovan je iz Crne Gore, a zvanično sprovedena istraga nije dala nikakvog rezultata.

Vojnu službu i porodični život nastavio je po različitim gradovima: Varaždin, Ljubljana, Beograd, Sarajevo i Vršac, da bi se 1931. ponovo vratio na Cetinje, gde je i penzionisan 1934. Potom se seli u Beograd, gde je živeo sledećih 36 godina. Tu je i umro 1970, u 85. godini.

DRUGI SIN HEROJ

Dragutin Kecmanović je imao trojicu sinova, Zlatimira, Miomira i Iliju. Zlatimir (1919-2012) bio je specijalista oftalmolog, član Akademije medicinskih nauka i profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Drugi sin je bio general JNA prof. dr Miomir (1921-1996), poznati infektolog, heroj epidemije variole vere, koga je Tito odlikovao najvišim jugoslovenskim ordenom za humanost. Njegov sin je takođe lekar, prof. dr Dragutin Kecmanović, specijalista opšte i abdominalne hirurgije, koji živi i radi u Beogradu.

Treći sin Dragutina Kecmanovića bio je Ilija, istoričar umetnosti i prevodilac.

 

Američki neurolog: Masovne ubice su muškarci

Američki neurolog Džejms Felon smatra da su masovna ubistva i te kako povezana s genetskim materijalom, te da jedan kod posebno utiče na to.

- Masovne ubice su muškarci. Uzrok toga je gen MAO, koji je prisutan samo u iks hromozomima, koje majke prenose sinovima - objašnjava psihijatar.

Takođe, naučnik Kent Kil s univerziteta Novog Meksika posetio je osam zatvora i skenirao mozgove masovnih ubica, opisanih kao psihopate. Njegovo, ali i od istraživanja drugih naučnika, pokazalo je kako mozak psihopata često ima veću gustinu u delu mozga koji se povezuje s procesuiranjem emocija, što je nešto što može biti genetski determinisano. Rezultat je taj da psihopate imaju impulsivne karaktere i ne pokazuju kajanje ili empatiju.

Masakr ostavio teške traume

Psiholog i roditelj deteta koje takođe ide u OŠ "Vladislav Ribnikar" Željka Buturović rekla je da teret ove tragedije, pored porodica nastradale dece, snose i drugi i da se nada da će deca koja su preživela ovu tragediju na bilo koji način uspeti brzo da se vrate u normalu.

- Radi se o deci iz 7/2, na koju je pucano, ljudima iz škole koji su identifikovali te nastradale i videli svašta, nastavnicima koji su bili svedoci svemu tome, čak i o ljudima van škole koji su dolazili na te uviđaje i koji su došli prvi na teren - rekla je Buturovićeva i ukazala da o tragediji pričaju i doktori, kao i da je ona pogodila i osobe van škole, koje su bile vezane za nastradale.

Na pitanje kojoj deci će najteže pasti ova tragedija, ona je rekla da sve zavisi od samog deteta, ali da se nada će se deca brzo vratiti u normalu. Ona je istakla da je to strašan teret s kojim se nose porodice i trauma koju su doživele, ali da ne treba zaboraviti decu koja su u bolnici i da za njih i njihove porodice postoji neizvesnost i trauma šta će dalje biti.

Sličnosti

- obojica uživali u kricima žrtava

- Dragutin ubio sedmoro, Kosta osmoro

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (19)

Loading
Martin

11.05.2023 21:45

Prema nekim izvorima Dragutin nije pobio Zvicere. Njegovo ime je u dokumentima pošto je iz Srbije tj Bosne da bi se sprečila krvna osveta

Odgovori 11 33
Had

14.05.2023 00:10

@Martin - I ja sam čitao drugačiju verziju za Dragutina. Ko sad može da zna šta se desilo...

Miloš

11.05.2023 22:52

Na osnovu kog istorijskog izvora pišete ovakve tekstove? Ovakvim tekstovima se blati i slavna srpska vojska iz Velikog rata. O stradanju porodice Zvicer postoji nekoliko verzija. Ovo je verzija milogoraca i srbomrzaca u današnjoj Crnoj Gori.

Odgovori 18 24
ZoranZoran

12.05.2023 22:24

@Miloš - Nema veze to što pričate. Veza između njih dvojice postoji. Nije to baš mala slučajnost s obzirom na mišljenja i nekih eksperata. Vidiš se da su obojica krvoločni. Nepobitna činjenica!

Odgovori 8 18