SPOJ BIOTEHNOLOGIJE I VEŠTAČKE INTELIGENCIJE! Begović najavila prvi Naučno-inovacioni forum Srbija-Bavarska u februaru

Autor:

Biznis

08.10.2024

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važan događaj za srpsku prestonicu

SPOJ BIOTEHNOLOGIJE I VEŠTAČKE INTELIGENCIJE! Begović najavila prvi Naučno-inovacioni forum Srbija-Bavarska u februaru

Foto: Tanug/Vladimir Sporcic

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović najavila je danas da će u februaru naredne godine u Beogradu biti održan prvi Naučno-inovacioni forum Srbija-Bavarska.

Ona je to rekla nakon sastanka sa ministrom nauke i umetnosti Bavarske Markusom Blumeom u Minhenu i naglasila da je Bavarska država u Nemačkoj koja najviše ulaže u biotehnologiju i veštačku inteligenciju.

- Imali smo sjajan sastanak sa gospodinom Blumeom, koji je prošle godine bio u Srbiji sa predsednikom Bavarske Zederom. Imali smo zadovoljstvo da se bliže upoznamo sa lokalnim inovacionim ekosistemom. Ogromne investicije se ovde ulažu u biotehnologiju, u veštačku inteligenciju i ono što će nastati iz spoja ove dve oblasti - naglasila je Begović i najavila da će u februaru u Beogradu biti organizovan prvi Naučno-inovacioni forum Srbija-Bavarska, čije će dve glavne teme biti ove dve oblasti.

Prema njenim rečima Srbija je na pravom putu, prepoznala je prave oblasti, prepoznala je budućnost inovacija i nauke, ali i budućnost daljeg razvoja ekonomije, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Sastanku su prisustvovali i zamenik generalnog direktora i rukovodilac Odeljenja za istraživanja i naučni sistem, Bavarskog ministarstva nauke i umetnosti Johanes Eberle, izvršni direktor BAYHOST Nikolas Đukić, viši menadžer projekata u Tehničkom univerzitetu u Minhenu  Alin Lauke, rukovodilac Odeljenja za međunarodnu saradnju u Bavarskom ministarstvu nauke i umetnosti Martina Šmic i zamenik rukovodioca Odeljenja za međunarodnu saradnju u istom ministarstvu Matijas Hadesbek.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading