VUČEVIĆ NAKON SEDNICE SAVETA ZA KOODRINACIJU AKTIVNOSTI I MERA ZA RAST BDP-A: Za samo tri nedelje, postignuti su odlični rezultati

Autor:

Biznis

16.09.2024

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Akcija 'Najbolja cena', u kojoj je 81 namirnica u prodaji po akcijskoj ceni, dobro utiče na makroekonomsku sliku Srbije"

VUČEVIĆ NAKON SEDNICE SAVETA ZA KOODRINACIJU AKTIVNOSTI I MERA ZA RAST BDP-A: Za samo tri nedelje, postignuti su odlični rezultati

Foto: Tanjug/ ALEKSANDAR ĆIRIĆ

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević predsedavao je danas sednicom Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast BDP-a, na kojoj je, između ostalog, bilo reči o stanju energetskog sektora i pripremama za predstojeću grejnu sezonu.

- Predsedavao sam danas sednicom Saveta za koordinaciju aktivnosti i rast bruto domaćeg proizvoda. Članovi Saveta upoznali su me sa realizacijom ključnih investicionih projekata, kao i sa stanjem energetskog sektora i pripremama za predstojeću grejnu sezonu - objavio je Vučević na svojoj Instagram stranici.

Dodao je da su na sednici analizirali i osnovne makroekonomske pokazatelje i njihove projekcije do kraja 2024. godine. 

Na sednici su razmatrani rezultati postignuti u svim oblastima ključnim za stabilnost ekonomije i prezentovani su rezultati postignuti u oblastima građevinarstva, industrijske proizvodnje, rudarstva i poljoprivrede.

Istaknuta je važnost ulaganja u sisteme za navodnjavanje i zaštitu od poplava, saopštila je Vlada Srbije. 

- Akcija 'Najbolja cena', u kojoj je 81 namirnica u prodaji po akcijskoj ceni, dobro utiče na makroekonomsku sliku Srbije. Za samo tri nedelje, postignuti su odlični rezultati i povoljan uticaj na bruto domaći proizvod. Kada je reč o inflaciji, očekuje se da do kraja godine ne pređe nivo od četiri odsto - navodi se u saopštenju.

Povodom očuvanja održivog privrednog rasta, rečeno je da je neophodan nastavak ulaganja u kapitalne projekte u oblasti putne i železničke infrastrukture, kao i u oblastima zdravstva i zaštite životne sredine.

Na sednici je zaključeno da će poseban akcenat biti na pronalaženju novih tržišta za izvoz domaćih proizvoda.

Naredna sednica Saveta za koordinaciju akivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda biće posvećena Zelenoj agendi - strategiji regionalnog razvoja koja ima za cilj da odgovori na izazove klimatskih promena i zelene tranzicije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading