Najbolja banka u Srbiji i ove godine

Autor: Promo

Biznis

19.07.2024

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Banca Intesa ponela tri Euromoney priznanja u 2024. godini

Najbolja banka u Srbiji i ove godine

Foto: Banca Intesa

Banca Intesa, članica internacionalne bankarske grupacije Intesa Sanpaolo, osvojila je tri priznanja međunarodnog finansijskog časopisa Euromoney u 2024. godini. Pored nagrade za najbolju banku u Srbiji, koju je dobila već osmi put, Banca Intesa je ove godine ponela i priznanja za najbolju banku za poslovanje sa privredom, kao i najbolju banku na planu primene ESG standarda.

U okviru tradicionalnog godišnjeg izbora „Nagrade za izvrsnost“, stručni žiri časopisa, koji čine urednici, novinari i ekonomski istraživači, odabrao je najuspešnije banke u više od 100 zemalja širom sveta na osnovu niza parametara uključujući finansijske rezultate, razvoj poslovanja i transformaciju biznisa, nove proizvode i usluge, digitalna rešenja i tehnologije, kao i integrisanje ESG načela. U kategoriji najboljih banaka na nacionalnom nivou, pobednici su one banke koje su ostvarile snažan finansijski učinak, pokazale sposobnost da se prilagode tržišnim i regulatornim promenama i demonstrirale inovativnost i snažnu posvećenost potrebama klijenata i akcionara.

„Osvojiti čak tri priznanja časopisa Euromoney u jednoj godini vidim ne samo kao potvrdu uspešne realizacije strateških poslovnih prioriteta, već i snažnog uticaja koji imamo na privredu, građane i ukupnu zajednicu. I pored intenzivne tržišne konsolidacije i složenog privrednog okruženja, uspeli smo da ostvarimo najbolje poslovne rezultate u istoriji Banca Intesa i očuvamo lidersku poziciju na bazi organskog rasta koji pretpostavlja inovativnu ponudu, dinamičnu digitalizaciju i razvijenu ESG agendu. Čast mi je što je Euromoney prepoznao ne samo ovaj uspeh, već i naše napore da integrišemo faktore održivosti u sve poslovne odluke i segmente poslovanja, kao i da našim korporativnim klijentima obezbedimo relevantnu podršku kroz snažnu finansijsku potporu, napredna digitalna rešenja, ali i podsticaje za dostizanje ESG ciljeva“, izjavio je Darko Popović, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa. 

Republika

Foto: Banca Intesa

 

Pored nagrade za najbolju banku u Srbiji, Intesa Sanpaolo je takođe ponela Euromoney priznanja za najuspešniju banku na tržištu Hrvatske i najbolju banku za poslovanje sa privredom u Slovačkoj u 2024, dok je njena IMI divizija za korporativno i investiciono bankarstvo osvojila nagrade za najbolju investicionu banku u Italiji i najbolju banku za poslovanje sa privredom u Italiji.

Časopis Euromoney, osnovan 1969. godine, je jedan od najuglednijih finansijskih časopisa na međunarodnom nivou. Godišnje „Nagrade za izvrsnost“, koje magazin dodeljuje najuspešnijim bankama širom sveta već duže od 30 godina, smatraju se najprestižnijim priznanjima ove vrste na globalnom bankarskom tržištu.

Banca Intesa ad Beograd, članica internacionalne bankarske grupacije Intesa Sanpaolo, već 17 godina zauzima vodeću poziciju na tržištu Srbije. Zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji fizičkog i digitalnog prisustva, sveobuhvatnoj ponudi modernih finansijskih rešenja, superiornom korisničkom iskustvu i usluzu vrhunskog nivoa, banka uslužuje 1,4 miliona klijenata u segmentu građana i privrede. Osim poverenjem klijenata, poslovni uspeh Banca Intesa nagrađen je i brojnim priznanjima za najbolju banku u Srbiji koja su joj ukazali ugledni finansijski časopisi The Banker, Euromoney i Global Finance. Uvažavajući svoju ulogu u pružanju podrške zelenoj tranziciji i promociji inkluzivnog rasta, Banca Intesa integriše ESG principe u svoje poslovne procese, politike i proizvode, doprineseći rešavanju društvenih i ekoloških izazova i snažeći održivost i otpornost sopstvenog poslovnog modela.

Intesa Sanpaolo je sa preko 420 milijardi evra kredita i 1,3 biliona evra finansijskih sredstava klijenata na kraju 2023. godine najveća bankarska grupa u Italiji, koja ima značajno međunarodno prisustvo. Intesa Sanpaolo je evropski lider u upravljanju imovinom, sa snažnim fokusom na digitalne tehnologije i „fintech“ sector. Grupa će obezbediti 115 milijardi evra za kreditiranje projekata sa pozitivnim uticajem do 2025. godine sa ciljem podrške lokalnoj zajednici i zelenoj tranziciji, kao i 1,5 milijardi evra od 2023. do 2027. za podršku ugroženima. Banka ima mrežu muzeja, Gallerie d'Italia, u kojima čuva svoje umetničko nasleđe i vredne kulturne projekte.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading