NOVO RAZDOBLJE U RADU AERODROMA "NIKOLA TESLA": Počelo postavljanje aparata za automatsko očitavanje pasoša

Autor:

Biznis

05.10.2024

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo će ubrzati vreme prolaska putnika na pasoškoj kontroli i do četiri puta

NOVO RAZDOBLJE U RADU AERODROMA "NIKOLA TESLA": Počelo postavljanje aparata za automatsko očitavanje pasoša

Foto: ST/N. MANDIĆ

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da je na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" počelo postavljanje aparata za automatsko očitavanje pasoša, koje je, kao resorni ministar, zatražio kada je stupio na tu funkciju kako bi se ubrzao prolazak putnika.

Na ovaj način ubrzaće se vreme prolaska putnika na pasoškoj kontroli i do četiri puta, jer će putnici moći da prođu kroz kapiju, na kojoj se skeniraju pasoš i lice.

Vesić se zahvalio Ministarstvu unutrašnjih poslova koje je kupilo aparate za automatsko očitavanje pasoša. On je pojasnio je da će u prvoj fazi primene sistem moći da koriste samo punoletni putnici sa pasošem Republike Srbije, koji i čine oko 50 odsto putnika na beogradskom aerodromu.

- Iskustvo evropskih aerodroma na kojima se primenjuje ovaj sistem pokazuje da se vreme prolaska putnika na pasoškoj kontroli smanjuje do četiri puta u poređenju sa situacijom kada taj posao obavlja granični policajac - naveo je ministar.

Republika

Foto: Tanjug/JADRANKA ILIĆ

Vesić preneo odlične vesti građanima

Radovi teku po planu i sistem bi trebalo da bude pušten u rad oko 1. novembra, dodao je Vesić.

Sutra promocija novog aviona sa oznakom Ekspo 2027

Prvi potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali, ministarka privrede Adrijana Mesarović i direktor kompanije Er Srbija Jirži Marek prisustvovaće u nedelju na Aerodromu "Nikola Tesla" predstavljanju novog aviona s bojom i oznakom specijalizovane izložbe Ekspo 2027.

Događaj na kojem će biti predstavljen avion erbas A330-200 počeće u 10 časova.
Specijalizovana izložba Ekspo koja će biti održana u Beogradu od 15. maja do 15. avgusta 2027. sa temom " Igraj za čovečanstvo", okupiće više od četiri miliona posetilaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading