ERA OJDANIĆ OPERISAN! Poznato u kakvom je stanju, intervenisao doktor kog je pevač zabavljao na SVADBI!

Autor:

Zabava

20.05.2024

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Unuk popularnog pevača otkrio sve o Erinoj operaciji!

ERA OJDANIĆ OPERISAN! Poznato u kakvom je stanju, intervenisao doktor kog je pevač zabavljao na SVADBI!

Foto: Shutterstock, ATA Images

Folk pevač Era Ojdanić, poznat po svom šarmu i muzičkim hitovima, danas je imao uspešnu operaciju bruha na Kliničkom centru. Njegov unuk Uroš Anđelić potvrdio je da je sve prošlo u najboljem redu i da je pevač trenutno u procesu oporavka.

- Čuo sam se sa njim pet minuta pre operacije. Ušao je u operacionu salu oko 10 sati. Operisan je. Sve je okej i zvaću ga kasnije, pošto telefon nije sada od njega - rekao je Uroš za "Kurir".

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Uroš Anđelić

Interesantno je istaći da je Ojdanić, uprkos zdravstvenim problemima, nastupio na manifestaciji Jagnjijadi u selu Jagnjilovo kod Mladenovca, istog dana kada je primljen u bolnicu. Ovaj potez jasno pokazuje pevačevu posvećenost publici i muzici, čime je ostavio snažan utisak na prisutne.

Pevač se pre operacije oglasio za medije.

- Za 10 minuta ulazim u operacionu salu.  Celokupno osoblje je dobro i ljubazno prema meni, čak su tu i neki lekari kojima sam pevao na svadbi. Odlično se osećam, hvala na pitanju i hvala svima koji brinu za mene, veliki pozdrav za sve - rekao je pevač za Telegraf.rs.

Republika

Foto: Shutterstock, Printscreen

Era Ojdanić

OPERACIJA KILE (BRUHA)

Prema najprihvaćenijoj definiciji hernija (kila) predstavlja protruziju organa kroz otvore u zidovima telesnih šupljina u kojima se oni nalaze. Protruzija organa je klinički važan deo definicije jer se bez njega ne može postaviti dijagnoza hernije. Ipak, ova definicija ne uključuje unutrašnje kile, gde dolazi do formiranja unutrašnjih kilnih kesa, koje se najčešće stvaraju oko duodenuma, cekuma ili sigmoidnog kolona.

Ukupna incidenca pojavljivanja ingvinalnih hernija u odrasloj populaciji varira od 10 do 15 %. Odnos muškaraca i žena je 12 : 1. Incidenca  kod bolesnika starosti od 25 - 40 godina kreće se između 5 i 8%  dok kod bolesnika  starijih od 75 godina ona iznosi i preko 45%. Značajni napretci koji su postignuti u hirurškoj tehnici, kao i uspešan razvoj novih protetskih materijala doveli su do značajnog poboljšanja ishoda operativnog zahvata kod mnogih bolesnika, prenosi "Stetoskop.info".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading