NEOČEKIVANA MEŠAVINA KOMEDIJE I HORORA "PUŠENJE IZAZIVA KAŠALJ" OD SUTRA U BIOSKOPIMA (VIDEO)

Autor:

Zabava

23.12.2022

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smeh na veliko platno donosi reditelj Kenten Dipje (Quentin Dupieux) čija najnovija nadrealna komedija, nakon prikazivanja na Kanskom i Palićkom filmskom festivalu, pristiže na redovan bioskopski reperotar (22. decembra).

NEOČEKIVANA MEŠAVINA KOMEDIJE I HORORA "PUŠENJE IZAZIVA KAŠALJ" OD SUTRA U BIOSKOPIMA (VIDEO)

Foto: MCF promo

Reditelj Kenten Dipje čija su dva različita filma u toku ove godine prikazana na dva moćna filmska festivala, kao što je "Neverovatno, ali istinito" na Berlinalu i "Pušenje izaziva kašalj" (Smoking Causes Coughing) na prestižnom Kanskom filmskom festivalu donosi nam sutra, 22. decembra sa poslednjim ostvarenjem priču koja pomalo, u svom komičnom stilu podseća na nekada veoma popularne Moćne rendžere.

Foto: MCF promo

 

 

Film prati grupu osvetnika pod nazivom Duvanska sila, koja je pred raspadom. Kako bi povratili timski duh, vođa grupe predlaže da se na nedelju dana povuku u nameri da sveže glave nastave svoju misiju - spasavanje sveta.

Usredsređen na grupu superheroja imenovanih kao Duvanska sila (Tobacco Force), film prati petočlanu ekipu - Nikotin, Benzen, Metanol, Amonijak i Živu, aludirajući na hemikalije prisutne u cigaretama. Kombinujući svoje snage grupa je u stanju da unište čak i najjače zveri, ali nažalost njihove sposobnosti su umanjene neslogom unutar same grupe.
 

Foto: MCF promo

 

 

DEADLINE ističe da je film "Pušenje izaziva kašalj" parodija unutar parodije koja u osnovi vodi poreklo iz komedije i Super Sentai televizijskih serija koje su bile popularna '80-ih i ' 90-ih godina.  "Reditelj kroz priču zna kako da ekstremno nasilje pretvori u sarkazam i komediju, često koristeći nežive predmete kako bi prikazao mane čovečanstva.”

Kenten Dipje (1974) je samouki francuski filmski stvaralac i muzičar. Kao tinejdžer je pravio kratke filmove. U 2007. je napisao scenario i režirao prvi igrani dugometražni film "Steak". Usledili su "Guma", "Pogrešno", kao i "Jelenska koža" u kom je sarađivao sa popularnim glumcem i dobitnikom nagrade Oskar Žanon Dižardenon.

U NASTAVKU POGLEDAJTE TREJLER FILMA  (VIDEO)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading