SVET NE IDE U DOBROM SMERU! Vučić: U SAD u fokusu Bliski istok

Autor:

Vesti

27.09.2024

20:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić je završio svoju sedmodnevnu posetu Njujorku.

SVET NE IDE U DOBROM SMERU! Vučić: U SAD u fokusu Bliski istok

Foto: RTS/printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je u Njujorku tokom održavanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u fokusu bila situacija na Bliskom istoku, i da to možda nije dobra vest za Ukrajinu, ali da mora da radi sve što može da zaustavi taj rat.

- Što se sveta tiče, mislim da ne ide u dobrom smeru. Odjednom, usred (današnjeg) susreta Donalda Trampa i Volodimira Zelenskog, poslate su različite i ne u potpunosti koheretne poruke - istakao je Vučić za RTS na kraju boravka u Njujorku.

On je dodao da je u SAD jedina suštinska vest - Palestina, Izrael, a sada Liban i Izrael, i lider Hezbolaha Hasan Nasralah, za koga se nagađalo da je ubijen u današnjem izraelskom napadu na predgrađe Bejruta.

- O čemu god da se govori ovde, pa čak i o velikim poplavama i uraganu na jugu Amerike, dakle, od Floride do Južne Karoline... Bliski istok 'jede' američku pažnju. Što znači da će se oni tome posvećivati više. Nisam siguran da je to sjajna vest za Ukrajinu. Evropa mora da radi sve što moze da zaustavi taj rat. (Predsednik Francuske) Makron je učinio sve da se zaustavi krvoproliće na Bliskom istoku, ali nije to jednostavno. Mi nemamo taj uticaj. Evropa mora da pokuša da zaustavi sukob u Ukrajini - napomenuo je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se obratio iz Njujorka, gde je govorio, između ostalog i o veštačkoj inteligenciji.

- Nije pitanje veštačke inteligencije samo, kada dođe do 5G reći će "aha, to je da nas pratite", ali moramo da guramo bez obzira na to, da se ubrzano borimo za zemlju i da ne slušamo te teorije zavere. Ko izgubi danas jednu godinu, izgubio je mnogo više godina napretka. Jedna greška napravi veliku razliku! Ukoliko se ne uđe u neki vagon. Imao sam razgovore sa Boreljom i njima, i 5 godina su me gađali čekićem po glavi oko Rusije, a dok vi objasnite... Ćutite i guraj dalje. Ali više nije Rusija, sad je to pitanje ad akta, sad je šta da uradimo protiv Kine?

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Bojan

27.09.2024 20:31

Videli smo da Izrael nema nameru da prekida sukobe.

Bogdan

27.09.2024 20:32

Građani Srbije nemaju razloga za brigu. Vučić će Srbiju usidriti u mirnoj luci dok ne prodje svetsko ludilo.

Doca

27.09.2024 20:39

Svet je skrenuo da puta a 21 vek je a neki jos uvek imaju u sebi zivotnjiski instinkt. VUČIĆ ME ODUŠEVIO.

Tanja

27.09.2024 20:39

Vučićeva upornost i predanost u odbrani interesa Srbije daju rezultate, i to se najbolje vidi kroz podršku koju Srbija dobija na globalnom planu.