EUROMEDIKU PLATIŠ DA TE ISTRAUMIRAJU! Građani ogorčeni - veliki broj pritužbi na poznati lanac zdravstvenih ustanova!

Autor:

Vesti

29.12.2022

23:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komentari nezadovoljnih pacijenata, sve gori od goreg, preplavili društvene mreže...

EUROMEDIKU PLATIŠ DA TE ISTRAUMIRAJU! Građani ogorčeni - veliki broj pritužbi na poznati lanac zdravstvenih ustanova!

Foto: ST/N. PANČIĆ

Umesto da leče, lekari u privatnoj zdravstvenoj ustanovi "Euromedik" tu su da plaše, tačnije traumiraju pacijente. Bar ako je verovati tvrdnjama nezadovoljnih korisnika njihovih, inače skupo plaćenih, usluga...

ZBOG DRUGIH

Svoje iskustvo s "Euromedikom" podelila je jedna korisnica društvene mreže Tviter koja se, besna nakon ginekološkog pregleda u "Euromediku", zapitala kako lekari mogu da budu toliko nestručni.

Ona je zbog svega što je doživela u pomenutoj zdravstvenoj ustanovi odlučila javno da progovori, želeći, kako ističe, da skrene pažnju drugim pacijentima da "Euromedik" izbegavaju, što bi se reklo, u širokom krugu.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

 

- Pre pet dana sam bila kod privatnog ginekologa koji mi je rekao da misli da imam endometriozu na desnom jajniku, sada sam bila kod ginekologa u Studentskoj poliklinici, koji mi je uradio duplo duži i detaljniji pregled i video da su mi oba jajnika apsolutno zdrava. Ovaj prvi mi je rekao da dođem tek za dva meseca na kontrolu da vidi kakvo mi je stanje s jajnikom. Nije mi prepisao nikakve lekove, vaginalete. Doslovno sam platila da me istraumira. I dalje mi nije jasno da je doktor koji radi u "Euromediku" toliko nestručan i bezobziran - napisala je ova devojka.

Nakon ove objave negativni komentari na račun "Euromedike" počeli su samo da se nižu:

- Svašta sam čula za ginekologe u "Euromediku". Ako si bila u "Euromediku", oni su najgori i nikako kod njih. Sličnu stvar su uradili mojoj sestri i drugarici, beži od njih. Dosta žena je imalo identično iskustvo s "Euromedikom", ja sam plus jedna - glasio je jedan od komentara.

TO JE PRAKSA

Da je ovo, očigledno, praksa pomenute zdravstvene ustanove, potvrdila je i Slavica Vitorović iz Beograda, koja se, nakon što je pročitala objavu na Tviteru, javila našoj redakciji.

- Pre dve godine sam bila kod ginekologa u "Euromediku" nakon što mi je kasnila menstruacija mesec dana. Prvo me je izvređala zbog viška kilograma, a onda rekla kako sam neplodna, da nemam jajnike, kako nikad više neće biti aktivni. Rekla mi je i da je moj plodni život gotov, za šta sam, kako je rekla, sama kriva - ispričala je besna žena, uz opasku da je iz klinike izašla kao da su je tri dana tukli.

Republika

Foto: shutterstock

 

Svaki komentar je, naravno, suvišan.

Na pitanja koja smo poslali "Euromediku" nismo dobili odgovore.

Duga lista neprofesionalnih i bahatih poteza

O neprofesinalnosti (blago rečeno) "Euromedika" Republika je pisala u više navrata, prenoseći negativna iskustva pacijenata. Jedan od poslednjih slučajeva, bio je, podsetimo, kada su pacijentkinji promenili cenu pregleda na dan kada je pregled i zakazan.

- Zakažem pregled pre dva dana u "Euromediku". Kažu mi cenu koja je bila i na zvaničnom sajtu i, pošto je prihvatim, odrede mi termin. Danas me zovu da mi kažu da su cenu podigli za trećinu. Cenu za već dogovoren pregled i utvrđene uslove. Davno nešto tako neprofesionalno i neetički nisam čula - navela je tada razočarana žena i istakla da su u "Euromediku" bili izričiti da će joj otkazati pregled ukoliko ne pristane na novu cenu.

Sa sličnom situacijom u "Euromediku" suočio se i Beograđanin Ivan Ristić, koji je tada za Republiku ispričao iskustvo:

- Zakazao sam ocu pregled i rekli su mi da je cena 6.500 dinara, da bi mi nakon pregleda naplatili 10.000 dinara. Na moje logično pitanje: "Zašto" rekli su da je to zbog toga što je doktor postao docent, pa je na snazi nova cena - kazao je tada naš sagovornik.

Neovlašćeno iskoristili Konstraktu za reklamu

Republika

Foto: Printscreen Youtube HRT Nedeljom u dva

 

 

Neprijatno iskustvo s "Euromedikom" imala je i naša predstavnica na Evrosnogu Ana Đurić Konstrakta, čiji je lik i popularnost pomenuta zdravstvena ustanova nezakonito iskoristila ne bi li privukla pacijente, a o čemu je naš list već pisao.

Naime, Konstrakta je ubačena u reklamu koja se pojavila na društvenim mrežama. Mimo svih pravnih akata, uz svesno kršenje zakona o autorskim pravima, iskorišćena je ogromna popularnost Ane Đurić Konstrakte da bi se promovisala operacija katarakte u "Euromediku". Srpska predstavnica na ovogodišnjem Evrosongu je na društvenim mrežama tada direktno prozvala kliniku "Euromedik".

- Iako cenim duhovitost, treba da se zna da ja ne prodajem pakete za kataraktu niti me je "Euromedik" sistem o tome išta pitao. Da su me pitali, predložila bih da se usluga bar nekome pokloni, na primer - napisala je tom prilikom ogorčena pevačica na Instagramu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Anna

29.12.2022 23:27

Nemam nikakve primedbe na euromedik,i opet cu ici kod njih kad bude trebalo.

Seka

29.12.2022 23:44

Pokojnog oca sam uglavnom voduia u Euromedik u bloku na N. Bgd. Uz svaki pregled odmah su * savetovali* i neki dodatni.. To je ustvari sema da se dodatno uzme novac. Generalno, nisam bila zadovoljna njihovim * vacarenjima*, al mi je to nazalost bilo lakse resenje za starijeg coveka. Ja licno kod njih ne idem.

Danijela

23.06.2023 12:09

Pored redovnog pregleda kod dermatologa, plaća se i kontrolni pregled iako niko to nije naglasio. Terapija kremom traje nedelju dana, a nakon 10 dana javljaju se isti simptomi - i sve ispočetka se plaća. Besplatna kontrola je unutar 7 dana dok ste pod terapijom i tada deluje da je sve ok. Politika kuće je samo da vam uzmu pare. Lekari ljubazni - sestre NE!