TIKTOKERKA TVRDILA DA IMA RAK, PA PREVARILA DONATORE: Prikupila više od 37.000 dolara za lečenje, uhvatili je zahvaljujući društvenim mrežama (FOTO)

Autor:

Svet

02.02.2023

22:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruso je tvrdila da "boluje od limfoblastne leukemije, raka pankreasa u drugoj fazi i tumora veličine fudbalske lopte", ali istina je potpuno drugačija.

TIKTOKERKA TVRDILA DA IMA RAK, PA PREVARILA DONATORE: Prikupila više od 37.000 dolara za lečenje, uhvatili je zahvaljujući društvenim mrežama (FOTO)

Foto: facebook.com/Maddie Russo

Medison Ruso

Devetnaestogodišnja devojka je prevarila više od 400 ljudi prikupivši preko 37.000 dolara tvrdeći da boluje od kancera. Medison Ruso je 23. januara optužena za krađu, navodi policija Eldridža u Ajovi.

Prema saopštenju, Ruso je tvrdila da "boluje od limfoblastne leukemije, raka pankreasa u drugoj fazi i tumora veličine fudbalske lopte", prenosi Telegraf.

Tokom istrage utvrđeno je da Tiktokerka Medison Ruso nikada nije bolovala od bilo koje vrste kancera ili tumora i da u medicinskim ustanovama u toj oblasti nema podataka o tome.

Nadležni su potvrdili za "Dobro jutro Ameriko" da koriste njene društvene mreže kao dokaz u slučaju protiv nje.

Na ime Medison Ruso navodno je otvoren nalog na stranici GoFundMe, gostovala je u lokalnim medijima, a bila je i gost na predavanjima Univerziteta Sent Embroz i Nacionalne fondacije za pankreas u Čikagu.

Nadležni navode da je svedok "sa medicinskim iskustvom" radio sa policijom da bi pronašli "neslaganja" na fotografijama Medison Ruso. Proučavana je pozicija "porta" koji se vidi na slikama, kao i vrsta trake koja je korišćena za njegovo pričvršćivanje.

Medison Ruso i njena porodica nisu odgovarali na pitanja medija.

Posle hapšenja, Ruso je platila kauciju u iznosu od 10.000 dolara i treba da se pojavi na sudu sledećeg meseca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading